IPAK IMA POSLEDICA: Pojedini dečaci iz pećine IMAJU INFEKCIJE!

Autor: Tanjug

Svet

11.07.2018

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvanaest dečaka i njihov fudbalski trener, koji su spaseni iz poplavljene pećine na severu Tajlanda, izgubili su na težini, ali su u dobrom stanju, izjavili su danas zdravstveni zvaničnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pojedini dečaci nisu prošli bez posledica

Trinestorica koji su iz pećine Tam Luang izvučeni tokom tri dana, dobro su vodili računa o sebi, i smešteni su u bolnicu u gradu Čijang Raj, rekao je lokalni zvaničnik Tongčai Lertvilaratanapong.

Prva četiri spasena dečaka osećaju se dobro, jedu normalnu hranu i šetaju, četvorica spasena u ponedeljak i dalje jedu samo mekanu hranu, dok oni iz poslednje grupe koja je pristila bolnicu u utorak uveče, kao i njihov trener, imaju infekciju pluća, rekao je on na konferenciji za štampu.

Svi dečaci i trener su uspešno spaseni iz pećine, uprkos tome što nisu imali nikakvog iskustva u ronjenju, a pojedini čak nisu znali ni da plivaju, prenosi AP.

Oni će uzimati lekove za infekciju narednih sedam dana, a zdravstveni zvaničnici su ranije na javili da će dečaci biti poslati i kod psihologa, kako bi se otkrilo da li ima posledica zbog situacije u kojoj su se našli.

Dvanaest dečaka, članova fubalskog tima, i njihov trener ostali su zarobljeni u pećini na severu Tajlanda od 23. juna, jer su monsunske kiše podigle nivo vode. Punih devet dana nije se znalo gde se nalaze, ni da li su živi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading