KONAČNO! Guverner Tajlanda objavio da je sve spremno za IZVLAČENJE DEČAKA!

Autor: Tanjug

Svet

07.07.2018

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajlandski guverner zadužen za spasavanje 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz popljavljene pećine, u kojoj su zaglavljeni ravno dve nedelje, rekao je danas da su se stekli uslovi za njihovo izvlačenje, jer je nivo vode u pećini opao, a vremenski uslovi se poboljšali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dečaci bi trebalo da uskoro budu kod kuće

Ipak, napomenuo je da se izvlačenje neće nastaviti ako kiša ponovo počne da pada, prenosi AP.

Guverner oblasti Čijang Rai, Narongsak Osatanakorn, rekao je da vlasti čekaju da dve velike grupe ronilaca volontera stignu tokom noći i sutra, nakon čega će, kaže, sve biti spremno za otpočinjanje operacije izvlačenja dece.

- Plan koji od početka imam jeste da moramo da decu izvučemo napolje, a odlučujući faktor tog plana je da vode bude što je manje moguće - rekao je on.

Prema njegovim rečima, voda koja je poplavila pećinu izvučena je koliko god je to bilo moguće.

- Ali, ako ponovo počne kiša i u pećinu uđe dodatna količina vode, ne znamo s kakvim drugim rizičnim faktorima ćemo morati da se suočimo - zaključio je guverner, upozorivši na povišene nivoe ugljen dioksida u pećini. 

Narongsak Osotanakorn je ranije danas rekao da spasilačka misija, koja treba da izvuče dečake i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu, ima najveću šansu da u tome uspe u naredna tri ili četiri dana. 

- Trenutna situacija, sa nivoima vazduha i vode, kao i stanje dečaka, najbolje je do sada - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading