(VIDEO) OVAKO IZGLEDA SPASAVANJE DEČAKA NA TAJLANDU: Postoji 3 načina da ih izbave iz pećine!

Autor: Republika

Svet

07.07.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačka misija, koja treba da izvuče dečake i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu, ima najveću šansu da u tome uspe u naredna tri ili četiri dana, rekao je vođa spasilačke operacije Narongsak Osotanakorn.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spasioci u akciji godine

- Trenutna situacija, sa nivoima vazduha i vode, kao i stanje dečaka, najbolje je do sada ... Njihov pronalazak bio je samo mala pobeda -  kaže Narongsak.

On kaže da spasioci vode rat i sa vremenom i sa meteorološkim uslovima, jer se danas očekuje početak sezone monsuna, a time i obilne kiše, prenosi Rojters.

Agencija ocenjuje da je poruka Narongsaka ulila novu nadu, samo dan nakon što je jedan od spasilaca poginuo roneći u pećini, zbog nedostatka kiseonika.

Dečaci komuniciraju putem pisama sa svojim porodicama, od kojih mnogi sede sve vreme ispred ulaza u pećinu. 

Na ulazu su pored rodbine dečaka i tajlandske mornaričke "foke" i vojnici. Desetine vojnika koji sede na kamenju ispred pećine, odmarajući na kratko, kažu da se spasilačka operacija sprema za nedelju ili ponedeljak.

Vlasti su pojačale bezbednosti kordon oko pećine i navukli su plastične pokrivke oko prilaza pećini, što možda znači da će spasilačka misija biti pokrenuta svakog časa, navodi Rojters, dodajući da ove informacije nisu uspeli da u potpunosti potvrde.

Alternativni planovi za spasavanje uključuju i dovođenje odgovarajuće količine kiseonika i zaliha kako bi dečaci sačekali nekoliko meseci da sezona monsuna prođe i nivo vode opadne ili bušenje rupe kroz pećinu.

Narongsak kaže da bi bušenje sa površine do lokacije dečaka podrazumevalo bušenje oko 600 metara krhkog krečnjaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading