Tramp uveo Kini NOVE CARINE: Stigao ŽESTOK ODGOVOR PEKINGA!

Autor: Republika

Svet

06.07.2018

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Amerika uvela Kini dodatne carine do 25 odsto na više od 800 proizvoda vrednih ukupno 34 milijarde dolara, Kina je odgovorila identičnom merom - uvođenjem carina na američku robu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Carine na američku robu su "odmah stupile na snagu" nakon što je Vašington povećao svoje tarife, saopštilo je kinesko ministarstvo inostranih poslova. Predsednik SAD Donald Tramp prethodno je zapretio novim carinama u slučaju da Kina uzvrati.

Ukupna vrednost kineske robe na koju Tramp preti da će uvesti carine prelazi 500 milijardi dolara.

Američke carine stupile su na snagu minut nakon ponoći u noći između četvrtka i petka, što je u Pekingu ocenjeno kao "početak najvećeg trgovinskog rata u istoriji", pišu strani mediji, a prenosi blic.rs. Prve posledice osetile su se na azijskim berzama.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih deonica, bez japanskih, danas je u minusu dodatnih 0,1 odsto, odnosno pao je na najniži nivo u poslednjih devet meseci. Na Tokijskoj berzi Nikei indeks bio je u plusu više od jedan odsto, dok su cene deonica u Južnoj Koreji, Singapuru, Šangaju i Hong Kongu porasle između 0,7 i 1,1 odsto. Na ostalim azijskim tržištima cene su pale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading