TRUDO IMA LOŠE PAMĆENJE! Kanadski premijer se ne seća da je PIPKAO NOVINARKU!

Autor: Tanjug

Svet

02.07.2018

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Kanade Džastin Trudo odgovorio je na optužbe da je na muzičkom festivalu održanom pre 18 godina "pipkao" novinarku koja ga je intervjuisala u vreme dok se još nije bavio politikom, tvrdeći da se ne seća bilo kakvih "negativnih interakcija" tog dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džastin Trudo

Kanadska državna televizija "Si-Bi-Si" prenosi da je Trudo o tome pričao tokom jučerašnje posete pokrajini Saskečevan. On je odgovarao na pitanja u vezi s optužbama koje datiraju još iz 2000. godine kada je 28-godišnji Trudo, koji je u to vreme bio nastavnik, posetio muzički festival "Kokani" u Krestonu u pokrajini Britanska Kolumbija.

Incident se navodno desio na festivalu na kojem je skupljan novac za "Lavina fondaciju", dobrotvornu organizaciju kojoj se Trudo priključio nakon što mu je brat Mišel stradao u lavini 1998. godine.

Nakon festivala u lokalnom listu "Kreston veli advans" pojavio je nepotpisan uvodnik u kojem je Trudo optužen da je "pipkao" i "na neodgovarajući način se ponašao" prema mladoj novinarki na zadatku. U tekstu je navedeno da je prema njoj Trudo pokazao "očigledno nepoštovanje" bez navođenja detalja šta se tačno desilo.

- Sećam se dobro tog dana u Krestonu. Dobro sam se proveo tog dana, ne sećam se uopšte bilo kakvih negativnih interakcija tog dana - rekao je juče Trudo.

"Si-Bi-Si" je početkom ove godine stupio u kontakt sa ženom koja je bila tema uvodnika, ali je ona kazala da ne želi da više bude povezivana sa tom pričom niti da joj se ime pojavi.

Bivša koleginica Valeri Burn, koja je u to vreme bila izdavač "Kreston veli advansa", izjavila je da je novinarka bila "uznemirena" nakon kontakta sa Trudoom. Ona je za "Si-Bi-Si njuz" kazala da je novinarka intervjuisala Trudoa kad ju je on dodirnuo.


- Bio je to dodir na kratko. Ne bih to kategorisala kao seksualni napad - navela je Burnova, koja smatra da je tekst koji optužuje Trudoa napisala sama novinarka.

Tadašnji urednik lista Brajan Bel takođe je pričao za "Si-Bi-Si njuz" i rekao da je to što je opisano u uvodniku bilo "definitivno neodgovarajuće".

- Svakako verujem da se to desilo - kazao je Bel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading