MAKRON ILI HITLER?! Smena zbog iznetog mišljenja!

Autor: Republika

Svet

02.07.2018

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadno demokratsko društvo? Pa to je smehotresna olimpijada, kakva crna demokratija? Francuski predsednik Emanuel Makron smenio je tokom vikenda ambasadora te zemlje u Mađarskoj Erika Furnijea, pošto je u javnosti procureo poverljivi memorandum, u kojem je Furnije pohvalio migrantsku politiku mađarskog premijera Viktora Orbana. Sad smo još da Furnijea streljaju što Orban čuva granice upravo tih zapadnjačkih demokratija, pa da se zapitamo - da li je odluku o smeni doneo Emanuel Markon ili Adolf Hitler?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije lepo da ljudi razmišljaju svojim glavama: Emanuel Makron

U dekretu objavljenom u službenom glasniku, navodi se da je Paskal Andreani imenovan za novog ambasadora u Budimpešti, preneo je Rojters.

U poverljivom memorandumu, koji je datiran na 18. jun i adresiran na kancelariju Makrona, Furnije je naveo da Mađarska predstavlja "model" za rešavanje pitanja migranata, a da su optužbe za populizam protiv Orbana "medijske izmišljotine".

Bivši ambasador je, takođe, napisao da francuski mediji, optužujući Mađarsku za antisemitizam, pokušavaju da skrenu pažnju sa "pravog antisemitizma, koji dolazi od "muslimana u Francuskoj i Nemačkoj".

Upitan za dokument, koji je objavio sajt koji se bavi istraživačkim novinarstvom "Mediapart", Makron je rekao da ne deli stavove ambasadora Furnijea i da povredljivi dokument ne predstavlja zvaničnu politiku Francuske.

- Da je ambasador ovo rekao javno, on bi bio odmah otpušten - rekao je Makron u petak na konferenciji za medije u Briselu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading