(VIDEO) Pilot greškom javio da je avion otet - ULETELI SPECIJALCI!

Autor: Tanjug

Svet

28.06.2018

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilot avio-kompanije Džetblu greškom je obavestio kontrolu letenja da je avion otet, a da bi sprečili prilazak aviona terminalu, više desetina pripadnika aerodromske policije opkolilo je letelicu na njujorškom aerodromu "Džon F. Kenedi" koja je trebalo da poleti za Los Anđeles.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pilot napravio haos/Foto: Ilustracija

Na licu mesta bili su pripadnici Odeljenja za unutrašnju bezbednost i FBI.

Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila da se dogodio problem sa radio-opremom kada je pilot trebalo da poleti, ali se kasnije ispostavilo da je sistem za radio-vezu otkazao i da su piloti prestali da komuniciraju sa kontrolorima letenja.

Dramatičan video koji su snimili putnici u avionu prikazuje kako pripadnici specijalnih policijskih jedinica upadaju u avion i pretražuju ga. 

Putnicima su naredili da podignu ruke uvis.

Pilot je navodno rekao kontrolorima da ima problema sa radio-vezom, ali se ispostavilo da je greškom upotrebio šifru za otmicu.

U jednom trenutku pilot je podigao parče hartije na kome je bio zapisan broj njegovog mobilnog telefona kako bi policija mogla da ga pozove i sazna šta se dogodilo, preneo je "Njujork dejli njuz".

Kada je komunikacija uspostavljena alternativnim kanalima, avion je vraćen na izlaz radi kontrole i utvrđeno je da nema opasnosti po bezbednost.

Putnici su u utorak uveče na Tviteru pisali da su prebačeni na sledeći let, nakon što je došao novi pilot.

Takođe su pisali da "nema pomena o nadoknadi" zbog pretrprljenog straha, da im još niko rekao da podignu ruke uvis, da su mislili da će umreti i da su dva sata bili zaglavljeni na aerodromu u Njujorku zbog prekida komunikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading