UKRAJINI PRETI DIKTATURA: Narod čeka novog Pinočea

Autor: Republika

Svet

27.06.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni vojni tužilac u Ukrajini Anatolij Matios upozorio je građane da zbog više od 400.000 komada oružja koje je nakon sukoba u Donbasu završilo u ilegalnom vlasništvu građana narodu preti diktatura poput one u Čileu za vreme Augusta Pinočea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Građani sa takvom količinom naoružanja mogu biti treća sila i obesiti o stub svakog političara - objasnio je tužilac. On je dodao i da situacija može da eskalira u pravu diktaturu.

- U ovoj državi postoje zdrave snage koje se još nisu ujedinile i nisu odredile svog Augusta Pinočea, ali on već kuca na vrata - naveo je Matios.

Augusto Pinoče bio je general i predsednik Čilea koji je bio na čelu vojne hunte koja je izvršila državni udar 1973. godine, zbacila socijalističkog predsednika Salvadora Aljendea i uvela vojnu diktaturu. Pinoče je ostao na vlasti do 1990, a za to vreme u Čileu je ubijeno skoro 3.000 njegovih protivnika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading