SAD DROGIRAJU DECU MIGRANTE: Isplivali jezivi detalji o američkoj torturi

Autor:

Svet

21.06.2018

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp razgnevio svetsku javnost rekavši da podržava razdvajanje dece migranata od njihovih roditelja, u javnost su dospeli novi detalji koji ukazuju da Amerika tim mališanima nasilno daje psihoaktivne supstance kako ne bi plakali za svojim majkama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, Centar za ljudska prava iz Los Anđelesa podneo je tužbu protiv prihvatnog centra Šiloh u Teksasu zbog toga što su čuvari deci koja su odvojena od roditelja prisilno davali širok spektar psihotropnih lekova, a mnogi od tih mališana dobijali su i do 18 pilula različitih medikamenata dnevno.

- Dvojica su me držala na podu dok su mi davali injekciju iako sam se opirala, a potom su me ostavili da ležim na krevetu - rekla jedna devojčica koja je bila smeštena u Šiloh centar.

18 pilula dnevno su dobijala deca

Jedan dečak takođe je svedočio da su mu čak tri puta dnevno davali lek, za koji su rekli da su vitamini.

- Davali su mi pilule ujutro, u podne i uveče. Rekli su da su vitamini i da žele da se ugojim, ali kasnije su menjali tablete i svaki put sam se osećao drugačije posle toga - rekao je dečak čija je majka zahtevala da ostane anoniman.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Bez milosti: Graničari razdvajaju decu i roditelje

Psihijatar Mark Mils potvrdio je da deca u centrima dobijaju psihoaktivne supstance.

- Ne moraš da budeš astronaučnik da bi video da ta deca dobijaju sedative. Čuvari im daju antipsihotike kako bi ih držali mirnim - izjavio je Mils nakon što je prethodno proučio 420 strana izveštaja o deci koja se nalaze u prihvatnim centrima širom SAD.

On je optužio vladu SAD da koristi metode kao što su ih koristili Sovjeti.

- Ne bi smeli da koriste takve lekove. Isto to su radili u Sovjetskom Savezu - rekao je Mils.

Advokati Centra za ljudska prava došli su do podataka da su se deca najviše žalila na nesvesticu, depresiju, anksioznost i agresivnost.

- Deca su uzimala i po deset različitih vrsta lekova, a davan im je i benztropin, koji se koristi za Parkinsonovu bolest - rekli su advokati.

Advokati: Deca su uzimala i po deset različitih vrsta lekova, a davan im je i benztropin, koji se koristi za Parkinsonovu bolest

Majka jednog dečaka Maribel Bernardez, posumnjala je da deci daju lekove kada je dobila video-snimak od jednog radnika u prihvatilištu.

- Moj sin je bio potpuno hipnotisan i letargičan - potvrdila je Bernandezova, čiji je sin šest meseci boravio u Šiloh centru kada je imao samo devet godina.

Međutim, i nakon optužbi, u centar je stizao novac, i to čak 19 miliona dolara, a samo prošle godine dobili su 5,6 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading