TRAMPOV ADVOKAT RUDI ĐULIJANI: Potrebana istraga istrage o ruskom mešanju

Autor: Tanjug

Svet

17.06.2018

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Advokat američkog predsednika Donalda Trampa, Rudi Ðulijani, rekao je danas da želi temeljnu istragu početaka istrage o mogućem mešanju Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, koju vodi specijalni savetnik za tu istragu Robert Maler.

Foto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

- Trebalo bi da postoji potpun i kompletan izveštaj i istraga porote o tome šta se ovde desilo, nakon što je ta istraga postala istraga o Rusiji. Šta je bila njena svrha? Šta su prikupili? - rekao je Ðulijani za program "Suočavanje sa nacijom" televizije Si-En-En (CNN).

Ðulijani je istakao "zabrinjavajuće neetičko ponašanje" pojedinih zvaničnika američkog Ministarstva pravde, koji su "ukaljali" Malerovu istragu, prenosi portal "Hil".

- Verujem da bi trebalo ispitati Malerovu istragu, ne samo zbog Malera, već zbog početaka ove, sada skoro potpuno nelegalne i neetičke istrage, ove ruske istrage, koja je počela na čelu sa Peterom Štrokom. Ne verujem da bi Malera i njegove ljude trebalo ispitati, sem ako nešto ne postane od toga - rekao je Ðulijani za CNN.

On se, kako navodi "Hil", posebno fokusirao na razmenu poruka između dvoje zvaničnika Federalnog istražnog biroa (FBI) - kontraobaveštajnog agenta Petera Štroka i advokata FBI Lise Pejdž - koja je otkrivena u izveštaju o istrazi Ministarstva pravde prošle nedelje.

U svojim porukama, Štrok je naveo da bi "možda bio voljan" da preuzme nešto da spreči tadašnjeg predsedničkog kandidata američke Republikanske stranke, Donalda Trampa u osvajanju izbora.


Izveštaj navodi da je Štrok Pejdžovoj u poruci poruči da "će ga zaustaviti", nakon što je Pejdžova upitala "(Tramp) nikada neće postati predsednik, zar ne"?

Upitan o Štroku, Ðulijani je rekao da želi da sazna koliko je Štrok "inficirao" istragu svojim "veoma, veoma ekstremnim pozicijama".

Ðulijani je poručio da je došlo vreme da "Ministarstvo pravde ispita istražitelje".

"Vašington post" je ranije javio da Maler planira da ovog leta završi istragu o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Komentari (0)

Loading