(VIDEO) TURSKA BOMBARDOVALA IRAK! Erdogan: Isušićemo terorističku močvaru!

Autor: Tanjug

Svet

11.06.2018

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska je žestoko bombardovala oblasti Kandil i Sindžar u Iraku gde su pretežno naseljeni Kurdi i prema rečima turskog predsednika ne planiraju da stanu dok ih sve ne unište

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajp Erdogan

- Turska će "isušiti terorističku močvaru" u severnoj iračkom regionu Kandilu, baš kao što je "očistila" sirijski Afrin i druge oblasti gde su bili aktivni kurdski borci - izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je na mitingu poručio da će Turska da nastavi da sprovodi operacije protiv kampova kurdskih ekstremista u planinskoj oblasti Kandil.

Turski predsednik je ovo rekao nakon što je turska vojska objavila da je za vikend napala 14 meta koja pripadaju zabranjenoj Radničkoj partiji Kurdistana u toj oblasti.

Prema nekim ekspertima, Erdogan koristi operacije turskih oružanih snaga protiv kurdskih oružanih grupa u severnom Iraku i severnoj Siriji kao sredstvo za dobijanje dodatne podrške unutar Turske pre predsedničkih izbora 24. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading