Soroš: Tramp je NARCIS koji će UNIŠTITI SVET!

Autor: srbijadanas.com

Svet

11.06.2018

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džordž Soroš, kontroverzni mađarsko-američki milijarder, investitor i liberalni donator, u najnovijem intervjuu nije štedeo američkog predsednika Donalda Trampa. Opisao ga je kao "ultimativnog narcisa koji se smatra svemoćnim i koji je voljan da uništi svet".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš opleo po Trampu

Dodao je da će, ako američka Demokratska stranka dobije generalne izbore ove jeseni i ostvari većinu u Kongresu i Senatu i počne sa procedurom opoziva, podržati Trampovu smenu.

Tramp i Soroš su u vrlo lošim odnosima još od izbora na kojima je Tramp pobedio kandidatkinju koju je Soroš podržavao, Hilari Klinton.

Foto: Tanjug/AP

Soroš je bio Donator za kampanju Hilari Klinton i dao joj je više od 10,5 miliona dolara, prema podacima Centru za odgovornu politiku u Vašingtonu. A kako je prošle godine objavio Wall Street Journal, Soroš je izgubio gotovo milijardu dolara usled previranja na berzi nakon Trampove pobede.

Soroš je, razumljivo, razočaran svetskim zbivanjima u zadnjih par godina. "Sve što je moglo poći loše, pošlo je loše.

Trampova nacionalistička i protekcionistička politika upravo je suprotna od globalističke i liberalne politike za koju se zalaže Soroš. 

Donedavno je verovao da je Evropska unija tako uspešna da će njegove Fondacije otvorenog društva, koje su od devedesetih aktivne u postkomunističkim zemljama EU-a, moći da prestanu sa radom.

Sad EU ostaje bez Velike Britanije, a u nizu zemlja članica na vlast su došli populisti i nacionalisti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading