U Severnoj Koreji ni NE ZNAJU za istorijski samit?!

Autor: Tanjug

Svet

11.06.2018

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa malo drugih izvora informisanja osim državnih medija, glasina i tračeva, većina građana Severne Koreje i dalje je uglavnom u mraku što se tiče tog važnog - možda i životno važnog - događaja, koji treba da se odigra van njihove izolovane zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zvanični mediji su javili da dva lidera treba da se sastanu, ali nisu dali mnogo detalja, čak ni lokaciji, ni datum susreta.

U nedelju još nije bilo zvanično potvrđeno da je Kim napustio zemlju i da je stigao u Singapur.

Umesto toga, udarne vesti u Severnoj Koreji su zvučale potpuno uobičajeno - na primer vest da je Kim posetio restoran sa morskom hranom u Pjongjangu.

Glas se ipak proširio, tako da je izvesnost susreta Kima i Trampa "na radaru" građana.

Samit lidera SAD i Severne Koreje mogao bi imati krupne i direktne posledice po njihove živore, pa je prirodno da ljudi žele da budu obavešteni, navodi AP dodajući, međutim, da su bez jakih i nezavisnih medija tačne vesti manje izvesne, dok preterivanja i glasina verovatno ima u izobilju.

Ukoliko budu sledili svoju uobičajenu rutinu, državni mediji će verovatno sačekati da se samit završi, pa tek onda dati prvi izveštaj.

Tako se, na primer, vest da je američki državni sekretar Majk Pompeo posetio Severnu Koreju mogla se saznati tek narednog dana, na naslovnim stranicama "Rodong šumuna" glasila vladajuće partije.

Međutim, konstatuje AP, ništa u vezi sa ovim samitom nije rutina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading