IZRAELSKI PREMIJER NETANIJAHU: Oni viču smrt Izraelu, mi kažemo život Irancima

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je u video snimku da želi da pomogne narodu Irana u rešenju krize snabdevanja vodom.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanijahu

- Danas, napraviću ponudu bez presedana Iranu. Tiče se vode. Narod Irana je žrtva tiranskog i okrutnog režima koji im uskraćuje neophodnu vodu. Izrael stoji uz narod Irana - rekao je Netanijahu u video snimku u kome se obratio na engleskom jeziku, pijući čašu vode, prenosi "Tajms of Izrael".

Netanjahu je izrazio rešenost da pomogne građanima Irana.

- Ovako želim da pomognem. Iranska Meteorološka organizacija saopštila je da je sušom pogođeno oko 96 odsto Irana. Bivši ministar poljoprivrede Irana Isa Kalantari rekao je da bi 50 miliona Iranaca moglo da bude raseljeno zbog ekološke štete. 50 miliona! Milioni iranske dece pate zbog lošeg rukovodstva, nesposobnosti i krađe neophodnih resursa od strane iranskog režima - rekao je Netanijahu.

On je objasnio da Izrael takođe ima problem sa vodom, dodajući da Izrael reciklira oko 90 odsto otpadnih voda i da njihova tehnologija može da pomogne Irancima.

- Izrael poseduje neophodna znanja da spreči prirodnu katastrofu u Iranu. Ovu informaciju želim da podelim sa narodom Irana - rekao je izraelski premijer.

Potom, naglasio je da Izraelci ne mogu da posete Iran kako bi sa njima podelili svoja tehnološka rešenja.


- Nažalost, Iran brani posete Izraelcima, pa ćemo morati da koristimo maštu. Pokrenućemo sajt na farsi jeziku sa detaljnim planovima kako Iranci mogu da recikliraju svoju otpadnu vodu. Pokazaćemo kako iranski farmeri mogu da sačuvaju svoje useve i nahrane svoje porodice. Iranski režim viče ''smrt Izraelu''. Kao odgovor, Izrael viče ''život narodu Irana" - rekao je Netanijahu, prenosi "Tajms of Izrael".

Zaključio je rečima da je narod Irana dobar i pošten i da ne treba da se suočavaju sa "tako okrutnim režimom sami".

- Sa vama smo. Pomoći ćemo vam tako da milioni Iranaca ne moraju da pate. Mržnja iranskog režima neće sprečiti poštovanje i prijateljstvo naša dva naroda - poručio je premijer Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading