Tramp napustio G7, pa u avionu tvitovao protiv Trudoa!

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2018

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp, nakon prevremenog odlaska sa samita G7 u kanadskoj pokrajini Kvebek, tokom leta avionon ka Singapuru na Tviteru je izneo niz optužbi na račun domaćina samita, premijera Kanade Džastina Trudoa za koje AP navodi da su "napad bez presedana na nekog lidera zemlje koja je sused ili saveznik SAD".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Agencija navodi da se to desilo tokom noći, baš kada je delovalo da je juče okončanom dvodnevnom samitu G7 došlo do smanjivanja tenzija nastalih zbog Trampovih pretnji trgovinskim ratom.

Tramp, kojeg AP naziva "plahovitim Amerikancem", objavio je tokom leta za Singapur, gde bi utorak trebalo da se sastane sa severnokorejskim vođom Kim Džong-unom, poruku da je predstavnicima SAD na samitu G7 dao instrukcije da ne podrže zajedničko saopštenje, iako je prethodno saopšteno da tekst ima podršku svih sedam članica grupe najrazvijenih zemalja sveta.

Tramp je takođe Trudoa optužio da je davao "lažne izjave" nakon što je šef Bele kuće napustio samit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading