SJAJNO! Si od Putina dobio poklon koji će MORATI DA SAGRADE!

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2018

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji trenutno boravi u poseti Kini, predsedniku Kine je pripremio neočekivan i prilično originalan poklon - pravu rusku saunu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Đinping i Vladimir Putin

Putin i Si Ðinping poklone su razmenili u petak uveče, prenosi danas Tas s.

- Da, to je tačno - potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, u odgovoru na pitanje da li je istina da je Putinov poklon Siju drvena sauna.

Kako je Peskov objasnio, kineska strana će odabrati mesto na kojem će ruski stručnjaci sklopiti saunu. Sauna će biti sačinjena od 200 godina stare sibirske kedrovine sa Altajskih planina. Tokom sinoćne razmene poklona, kineskom predsedniku ja pokazana skica saune i komad kedrovine.

Ruska agencija nije navela šta je Putin dobio na poklon od Sija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Inače, uoči posete Kini, Putin nije želeo da otkrije kakvu vrstu poklona je namenio kineskom kolegi.

- Kakvo bi to iznenađenje bilo kada bih unapred otkrio šta ću pokloniti kineskom lideru? Neka to ostane tajne između vas i mene. Šapnuću vam na uvo - rekao je Putin u odgovoru na pitanje novinara kineske Medijske grupe.

Upitan zašto je 2016. godine Siju poklonio veliku kutiju sladoleda, Putin je rekao:

- Si mi je jednom pomenuo da voli ruski sladoled, pa sam mu to doneo na poklon - rekao je ruski predsednik, dodajući da sa Sijem "povremeno razmenjuje sitnice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading