PUCNJAVA U KIJEVU: Ubijen ruski novinar

Autor: Republika

Svet

29.05.2018

19:22 >> 19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski novinar Arkadij Babčenko upucan je u Kijevu, saopštio je ukrajinski portal "Obozrevatelj".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Na broj 102 (hitne službe) stigao je poziv da je u stanu upucan novinar. U stanu su pronađeni tragovi krvi. Njega nisu doveli do bolnice, jer je podlegao povredama - piše portal pozivajući se na izvore.

Savetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko potvrdio je da je Babčenko ubijen.

Kako prenosi ruska agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine je navelo da je u centru Kijeva ranjen državljanin Ruske Federacije, koji je bio 1977. godište.


- Od zadobijenih rana on je preminuo u kolima Hitne pomoći. Nastradali je voditelj na jednoj od televizija - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Ukrajinska agencija UKRINform je takođe prenela vest da je ubijen Babčenko pozivajući se na poruku na tviteru jednog od poslanika ukrajinskog parlamenta.

Deset sati pre informacije o ubistvu Babčenko je napisao da mu je "danas 2. rođendan" jer je na taj dan pre četiri godine mogao da pogine u helikopteru, oborenom u planini Karaču, ali da nije primljen na taj let, jer više nije bilo mesta u letelici.

Radio kao vojni dopisnik u "Moskovskom komsomolcu", za "Novu Gazetu", sarađivao je sa Prvim kanalom ruske TV, a izveštavao je tokom sukoba između Gruzije i Južne Osetije.

U Kijevu je vodio program "Prime. Babčenko" na kanalu ATR.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading