ODBILI MU KAUCIJU: Jeremićev saradnik ostaje u zatvoru

Autor: Informer, Republika

Svet

28.05.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri meseca posle hapšenja bliskog saradnika Vuka Jeremića, šefa Kineskog energetskog fonda Patrika Hoa zbog korupcije, njegov šef u CEFC-u Ji Jianming uhapšen je u Kini zbog pronevere 38 miliona dolara.

RepublikaFoto: Tanjug

17. maja Ho je odbijen za kauciju u postupku u kojem je optužen za korupciju u UN, a njegovi mailovi u kojima nudi mito članu Generalne skupštine Samu Kutesu postali su deo sudskog procesa. 

Nakon što je bivšem ministru unutrašnjih poslova Hongkonga Patriku Hou, posle saslušanja odbijena kaucija, UN je Hoa okarakterisala kao oštećenog u tog slučaju, mada se i dalje tereti da je davao mito afričkim zvaničnicima u vrednosti od oko tri miliona evra

Patrik Ho je sa bivšim ministrom spoljnih poslova Senegala šeikom Tidijan Gadiom uhpašen u Njujorku zbog optužbi za davanje mita zvaničnicima UN-a, koji su sa njim učestvovali u kriminalnim radnjama.

Novac su navodno davali u zamenu za izvesne usluge u energetskom sektoru, a terete se za proneveru tri miliona evra, a Patrik Ho je srpskoj javnosti poznat kao blizak saradnik Vuka Jeremića i njegove organizacije CIRSD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading