VANREDNO STANJE U BRAZILU: Kamiondžije blokirale ceo Sao Paolo!

Autor: Tanjug

Svet

26.05.2018

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilska vlada izdala je vojsci naređenje da ukloni blokade sa auto-puteva, koje su postavile kamiondžije u štrajku zbog previsokih cena goriva, saopštio je jedan vladin zvaničnik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Predsednik Brazila Mišel Temer odlučio je da nakon sastanka sa ministrima u prestonici Braziliji da vojsci i policiji ovlašćenje da uklone blokade, rekao je neimenovani zvaničnik.

Predsednik je izjavio da će vlada Brazila imati hrabrosti da zaštiti stanovništvo od protesta, a kamiondžijama je poručio da će biti odgovorni za štetu koju čine državi.

Ovo je peti dan protesta kamiondžija, koji je paralisao većinu Sao Paola, a proglašeno je i vanredno stanje zbog nestašice goriva, navodi Rojters.

Pregovarači nezadovoljnih kamiondžija dogovorili su se u četvrtak da će prekinuti proteste, nakon što je vlada obećala da će stabilizovati cene dizela, što će kako navodi Rojters, koštati i do 1,4 milijarde dolara.

Štrajk kamiondžija, kako prenosi agencija, ne jenjava uprkos dogovoru sa vladom.

Zbog štrajka, benzinske stanice nisu dobile redovnu isporuku gorivom, a trgovinski lanci ne dobijaju neophodne proizvode.

U pojedinim gradovima u Brazilu, javne škole i univerziteti nisu održali časove, a devet letova na međunarodnom aerodromu u Braziliji je odloženo, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading