(VIDEO) JEZIVA ISPOVEST ŽRTVE VULKANA NA HAVAJIMA: Pogodila me bomba lave - stopalo mi je VISILO!

Autor:

Svet

23.05.2018

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daril Klinton gasio je požar na komšijinoj kući koju je zapalila vulkanska lava posle erupcije na Havajima kada ga je losetio jeziv bol.

RepublikaFoto: youtube.com/KHON2 News
Žrtva vulkana na Havajima

Njega je posle ekspolotije pogodio ogroman komad lave u nogu. Klinton je za izjavio da je srećan što je živ nakon što ga je "bomba" lave pogodila u nogu dok je pokušavao da spasi komšijinu kuću od požara koji je izazvala erupcija vulkana Kilauea.

Klintona je gromada lave pogodila dok je bio na balkonu kuće u okrugu Puna, gde je uništeno oko 30 kuća u erupciji koja je započela pre više od dve nedelje.

- To je bio najjači udar koji sam osetio u životu - ispričao je Klinton novinarima iz bolničkog kreveta u utorak.

Prijateljica ga je spasila i odvukla u prizemlje, stavila u svoj automobil i uz pratnju hitne pomoći i vatrogasaca prevezla u bolnicu.

- Mislio sam da ću iskrvariti do smrti. Kada me bomba pogodila, pao sam u stolicu koja je već gorela. Kada sam pogledao nogu, moje stopalo je visilo s noge, i samo što se nije otkinulo. Doktori su rekli da ću se oporaviti, moram da mirujem 6 nedelja - ispričao je Klinton. 

Naime pri ulasku lave u morsku vodu oslobađaju hlorovodonična kiselina i para prepuna finih čestica stakla.

Lava se u utorak približila elektrani u okrugu Puna, iz koje su vlasti ranije ovog meseca uklonile 50 000 galona zapaljivog gasa. Uništeno je staro skladište na području elektrane. Opasne erupcije se nastavljaju, a geolozi i dalje ne mogu da predvide koliko će dugo trajati.  Daril Klinton je prva žrtva erupcije jednog od najaktivnijih vulkana na svijetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading