JE*EŠ TURSKU: Skandalozna poruka sina izraelskog premijera

Autor: Republika

Svet

17.05.2018

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jair Netanjahu, sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, objavio je u sredu na svom instagram profilu kontroverznu poruku "Za*ebi Tursku".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanjahu

Ova njegova objava izazvala je buru u diplomatskim odnosima dve zemlje koji su narušeni kada je Ankara odlučila da povuče ambasadore iz Izraela zbog pogibije više od 50 Palestinaca u pojasu Gaze. a nakon otvaranje američke ambasade u Jerusalimu.

Turska vlada je, takođe, proglasila trodnevnu žalost zbog Palestinaca koji su poginuli tokom protesta kod granične ograde između Izraela i Pojasa Gaze.

Vlada Turske navodi da regionalni i svetski mir i stabilnost neće postojati sve dok se ne postigne trajno i pravično rešenje palestinskog pitanja.

- Snažno osuđujemo odluku američke administracije da premesti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, kršeći međunarodno pravo i sve relevantne rezolucije UN. Ponavljamo da je ovaj potez pravno nevažeći - napominje se u saopštenju turskog ministarstva spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading