UŽAS SE NASTAVLJA! Izraelci i Palestinci se OPET sukobili

Autor: rts.rs

Svet

15.05.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U palestinskom selu Kalandiji na Zapadnoj obali došlo je do novih sukoba. Oko 12.30 tridesetak mladića kamenicama je gađalo izraelsku policiju, koja je odgovorila šok-bombama i nastavila da ih juri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jučerašnji sukob je odneo 59 života, agonija se nastavlja

Kako saznaje RTS za danas su najavljeni novi protesti Palestinaca zbog otvaranja američke ambasade u Jerusalimu. Istočni deo tog grada Palestinci i dalje vide kao prestonicu svoje buduće države.

Današnji dan za Palestince je "nakba", u prevodu "katastrofa", jer evocira bolne uspomene na nastanak države Izrael pre 70 godina, kada je na stotine hiljada njihovih sugrađana bilo proterano ili primorano na beg.

Palestinci u Ramali, na Zapadnoj obali, obeležili su današnji dan sirenom koja se oglasila 70 sekundi.

U jučerašnjim protestima najmanje 59 osoba je ubijeno, a 2.700 ranjeno kada su izraelske snage otvorile vatru na demonstrante. Palestinci danas sahranjuju svoje mrtve, zbog čega navode da će protesti biti manjeg obima.

Ujedinjene nacije su zatražile istragu, a danas će biti održana i sednica Saveta bezbednosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading