(VIDEO) KAO MAČKA I MIŠ: Ruski brod se igra sa američkim nosačem aviona!

Autor: sputniknews.com

Svet

13.05.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski patrolni brod "Jaroslav Mudri" prati akcije američkog nosača aviona "Hari Truman" u Sredozemnom moru, "igrajući se sa njim žmurke".

Foto: Ilustracija

To je javila britanska televizija ITV, prenosi Sputnjik.

Novinari su snimili video na kojem je navodno zabeležen ruski patrolni brod. Američki i ruski mornari održavaju radio-vezu o protokoliu koji su ustanovljen za vreme Hladnog rata, što omogućava da se izbegnu incidenti, navodi se.

Televizija je podsetila da su se u junu 2016. godine "Jaroslav Mudri" i "Hari Truman" već sretali u Sredozemnom moru. Tada je američki razarač "Grejvli", koji prati nosač aviona, izveo opasan manevar kako bi „oterao“ rusku fregatu. Razarač se približio "Jaroslavu Mudrom" na 60-70 metara i presekao putanju kretanja patrolnog broda na rastojanju od 180 metara. 



Pentagon je izjavio da su ruski mornari davali lažne signale, pokušavajući da se približe američkom razaraču i ometu namere akcija Ratne mornarice SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading