STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA NA FLORIDI: Poginula dva srednjoškolca, pokrenuta istraga

Autor: Republika

Svet

10.05.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja sprovećše istragu saobraćajne nesreće na Floridi u kojoj su poginula dva srednjoškolca, naveli su zvaničnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenose mediji, Baret Rajli i Edgar Monserat, poginuli su u četvrtak kada su njihov električni automobil Tesla zabio u zid i u jednoj od opasnih krivina u gradu Fort Lauderle na Floridi.

Prema izjavama svedoka, iako su pokušavali da se spasu iz zapaljenog vozila, oba momka stradala su u plamenu. 

Prema preliminarnim informacijama, neprilagođena brzina mogla bi da bude jedan od faktora nesreće.

Takođe, kako pišu strani mediji, istraga će biti usmerena i na reagovanje Hitne pomoći, s obzirom na to da se zapalila baterija automobila.

- Učenici su bili pred samim krajem školovanja i trebalo je da polažu završne ispite i raduju se budućoj maturi. Umesto toga, mi žalimo zbog njihovog odlaska. Nema reči koje bi opisale kako će ova stravična nesreća uticati na celu našu zajednicu - rekla je direktorka Pajn Krest škole Dana Markam.

I kompanija Tesla se oglasila povodom ove nesreće i ponudila "punu saradnju" vlastima kako bi se utvrdilo kako je do incidenta došlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading