PUTINOV TENK LASEROM UNIŠTAVA NEPRIJATELJA! EVO kakvu će moć predstaviti na paradi 9. maja

Autor:

Svet

06.05.2018

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskog predsednika Vladimira Putina očekuje jedna od najvažnijih nedelja u životu - sutra će četvrti put biti inaugurisan za prvog čoveka Ruske Federacije, dok će već 9. maja predstaviti vojnu moć svoje zemlje kakvu svet još nije video. Tada će i dokazati Zapadu da poseduje oružje o kom je govorio prilikom obraćanja naciji 1. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

I dok se u pojedinim krugovima nakon tog govora šefa Kremlja spekulisalo da bi u pitanju mogle da budu samo prazne priče, u sredu će, kada se u Rusiji impozantnom vojnom paradom obeležava Dan pobede nad fašizmom i nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, Putin pokazati da su njegove reči bile istinite.

Naime, potvrđeno je da će Crvenim trgom u sredu, osim 13.000 vojnika i ogromnog broja oružja i vojne opreme, prodefilovati i nepobedive kinžal supersonične rakete, kao i laserski tenkovi peresvet, o kojima je čitav svet brujao.

Osim što takvo oružje još nije našlo svoje mesto u komercijalnoj upotrebi, pa su ga mnogi još vezivali isključivo za filmove naučne fantastike i kompjuterske igre, verovalo se da ono, kada bude napravljeno, neće naći svoje mesto na tenkovima.

Međutim, Rusi su učinili upravo to i tako uterali strah u kosti zapadnjacima, s obzirom na to da je najavljeno da laserski tenk u trenu uništava mete neprijatelja.

Reč je o oružju koje je dobilo ime po Aleksandru Peresvetu, srednjovekovnom ruskom svešteniku koji se uz vojsku borio protiv najezde Tatara. Ono je, kako se veruje, u stanju da najpre detektuje neprijateljske ciljeve, a zatim laserom uništava njegovu artiljeriju, oklopne sisteme, manje projektile, dronove i još mnogo toga.

Inače, na jučerašnjoj generalnoj probi parade, zbog koje se orila čitava Moskva, prikazani su i vozila tigar, tenkovi T-72BZ, oklopni transporteri BTR-82A, pešadijska borbena vozila BMP-3, samohodne haubice msta-S, protivvazdušni raketni sistemi BUK-M2, protivraketni sistemi "Pancir-S", raketni sistemi "Jars", tenkovi armata, oklopna vozila BMK kurganjec i bumerang, samohodne haubice koalicija, borbeno vozilo terminator.

13.000 vojnika učestvovaće na glavnoj paradi 9. maja u Moskvi

Na nebu su bili i biće opet u sredu strateški raketni nosači tu-160, tu-95MS, bombarderi dugog dometa tu-22MZ, avioni-tankeri il-78, vojno-transportni avioni il-76MD, lovci su-35, su-30SM, mig-29 i mnogi drugi. 

Podsetimo, Putin je sa više od 76 odsto glasova trijumfovao na predsedničkim izborima u Rusiji 18. marta, a sutra bi mogao da predstavi i svoj novi kabinet. Mandat mu traje šest godina. 

Od ovoga Zapad najviše strepi - Nepobedivo oružje u upotrebi
Zapadni mediji su tokom vikenda preneli vest da je ruska vojska stavila u upotrebu zastrašujuće kinžal supersonične rakete, koje mogu da prevaziđu sve poznate vazdušne i raketne odbrane, zbog čega od njih nema spasa. 
  • leti 10 puta brže od zvuka
  • može da nose i konvencionalne i nuklearne bojeve glave 
  • ime projektila kinžal znači bodež
  • ima domet veći od 2.000 kilometara
  • jedno od šest novih ruskih strateških oružja

Šta će još predstaviti?

ROBOTI-ZVERI ZA ZASEDU TENKOVIMA NATO

Daljinski upravljan uran-9 je opremljen antitenkovskim raketama od 30 mm i napravljen je za uništavanje tenkova neprijatelja. Tokom dana pogađa mete na 4.800 metara, a tokom noći na 3.000 metara. Osim njega, Crvenim trgom će defilovati i uran-6, robotičko vozilo za uklanjanje mina, i dron korsar kratkog dometa

VOZILO ZA DOMINACIJU NA ARKTIKU

Berkut ili TTM-1901 ima ladin motor i, osim standardne opreme za sneg, opremljen je i automatskom puškom. Kroz bilo koji sneg može da se kreće brzinom od 59 kilometara na sat 

RepublikaFoto: youtube.com/World Military News

NA NEBU IZNAD RUSIJE PRVI PUT MOĆNI, NEVIDLJIVI SU-57

Ruski lovac je poboljšan novim motorom pete generacije pomoću kog će razvijati znatno veću brzinu od prethodnika i trošiće manje goriva. Supermanevarski avion ima "pametni pokrivač", u kojem je objedinjen veliki broj senzora koji omogućavaju avionskom sistemu i pilotu da integrisano prate situaciju oko aviona. Ta svojstva još nisu dostupna američkim avionima pete generacije. Naoružan je do zuba različitim raketama 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading