KRVAVA ĐINA OBUČAVANA DA UDARI NA RUSIJU I PUTINA: Novi detalji o Amerikanki koja pretenduje da bude prva žena CIA

Autor:

Svet

02.05.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzna Đina Haspel (61), kandidatkinja za šefa američke centralne obaveštajne službe (CIA), godinama je obučavana za specijalne operacije povezane sa Ruskom Federacijom, otkriva Blumberg o ženi o kojoj je dostupno veoma malo podataka, posebno iz privatnog života.

RepublikaFoto: youtube.com/The OSS Society
Đina Haspel

Kako ta agencija navodi, od 1998. do 2000. godine ona se nalazila na funkciji zamenika rukovodioca grupe za operacije u Rusiji, a u tom periodu je posebno predano proučavala ruski jezik.

- Nije joj bio stran ni turski - dodaje Blumberg uz aluziju da bi, ukoliko njena kandidatura bila prihvaćena, Haspelova mogla da ima važne zadatke u vezi s Moskvom, a posebno šefom Kremlja Vladimirom Putinom, stalnim dežurnim krivcem na zapadu.

Blumberg: Đina je od 1998. do 2000. već rukovodila operacijama u Rusiji, a u tom periodu je posebno predano proučavala ruski jezik

- Đina se od 2005. do 2008. nalazila na čelu administracije direktorata za tajne operacije, a u periodu od 2014. do 2017. predvodila je i evropsko odeljenje CIA - navodi još Blumberg o ženi koja je u medijima često nazivana Krvava Đina jer je zdušno podržavala monstruozni program CIA povezan s mučenjima zatvorenika prilikom istraga.

Zbog toga su mnogi zvaničnici SAD i izrazili zabrinutost zbog ideja šefa Amerike Donalda Trampa da baš nju postavi na čelnu funkciju obaveštajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading