Tramp se predomislio i ODLOŽIO uvođenje tarifa za EU

Autor: Republika

Svet

01.05.2018

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp odložio je uvođenje tarifa na čelik i aluminijum iz EU, Kanade i Meksika do 1. juna i postigao je dogovor o stalnom izuzeću za Argentinu, Australiju i Brazil, saopštila je Bela kuća.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Odluka je doneta nekoliko sati pre isteka roka u kom je trebalo SAD da uvedu više carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope.

Bela kuća je saopštila da će detalji sporazuma sa Brazilom, Argentinom i Australijom biti uskoro do kraja razrađeni, ne navodeći uslove.

- Administracija takođe produžava pregovore sa Kanadom, Meksikom i EU za 30 dana - kaže se u saopštenju, prenosi Rojters.

Zvanični Vašington je u martu uveo 25-procentne uvozne carine na čelik i 10-procentne carine na aluminijum, a Evropska unija i još šest država obezbedile su privremeno izuzeće od tih carina.

Lideri Evropske unije su ranije zatražili da privremeno oslobadanje evropskog bloka od američkih uvoznih dažbina na čelik i aluminijum postane trajno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading