Ceo univerzitet evakuisan zbog trule voćke!

Autor: b92.net

Svet

30.04.2018

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 500 studenata i profesora evakuisano je sa Univerziteta u Melburnu zbog jakog i neprijatnog mirisa za koji su posumnjali da potiče od hemijskog gasa, ali se ispostavilo da je za sva kriva - trula tropska voćka, koju su vatrogasci-spasioci pronašli u ormaru u univerzitetskoj biblioteci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o voćki pod nazivom durijan, inače poznatoj po oštrom mirisu, prenosi danas Bi-Bi-Si. 

Vatrogasci kažu da se neprijatan i izuzetno jak miris trulog durijana po zgradi Kraljevskog instituta za tehnologiju u Melburnu raširio putem sistema klima-uredjaja. 

Zgrada Univerziteta je sada ponovo otvorena, saopštila je Vatrogasna brigada Melburna. 

Inače, u zgradi Univerziteta nalaze se i potencijalno opasne hemikalije, zbog čega je prethodno pokrenuta istraga kako bi se otkrio uzrok smrada, ali je posle pretrage zgrade utvrdjeno da nije reč o hemijskom gasu. 

Inače, durijan je cenjena voćka u jugoistočnoj Aziji, slatka i kremasta, ali se na njen miris, ipak, treba navići, napominje britanski medijski servis. 

Magazin "Smitsonijan" je aromu ove tropske voćke opisao kao mešavinu "mirisa smole i crnog luka, uz dodatak note sportskih čarapa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading