TURSKI ŠEF DIPLOMATIJE AMERIMA: Ultimatumi oko S-400 neće proći

Autor: Tanjug

Svet

27.04.2018

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Turska neće prihvatiti jezik sankcija u vezi s isporukama ruskih sistema S-400, s njom se tako ne može razgovarati", izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu nakon razgovora s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom na marginama sastanka ministara inostranih poslova NATO-a u Briselu.

RepublikaFoto: youtube.com/Ceyhun Genç
Mevlut Čavušoglu

Pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel izjavio je ranije da bi kupovina S-400 od Rusije mogla negativno da utiče na isporuku američkih borbenih aviona pete generacije F-35 Turskoj.

- Razgovarao sam na temu S-400 s Pompeom. Rekao sam mu da su nam potrebni ovi sistemi. Proces u vezi sa S-400 bio je okončan pre sankcija. Razgovor "ako ti kupiš S-400, primenićemo sankcije" - s nama neće proći. Posao sa S-400 je završen, ali i dalje imamo potrebu za sistemima protivvazdušne odbrane. Ako od naših saveznika dobijemo dobru ponudu za "patriot" ili neki drugi sistem, razmotrićemo je - izjavio je šef turske diplomatije.

U decembru prošle godine u Ankari predstavnici Rusije i Turske potpisali su kreditni sporazum o isporukama S-400.

Prema saopštenju Sekretarijata Ministarstva odbrane Turske, Ankara će kupiti dve baterije ovog kompleksa, kojima će upravljati turski personal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading