DEVOJČICA BI MOŽDA JOŠ BILA ŽIVA! Hana (13) otpila gutljaj tople čokolade i umrla, u kafiću nisu uradili važnu stvar! (FOTO)

Autor:

Svet

14.08.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nažalost, nakon samo jednog gutljaja, doživela je jaku reakciju i preminula je u roku od nekoliko sati

DEVOJČICA BI MOŽDA JOŠ BILA ŽIVA! Hana (13) otpila gutljaj tople čokolade i umrla, u kafiću nisu uradili važnu stvar! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Trinaestogodišnja Hana Džejkobs preminula je nakon jake alergijske reakcije na mlečne proizvode koje je konzumirala prilikom posete lokalnom lancu kafeterija.

Istragom je utvrđeno da barista Urmi Akter nije pokazala Haninoj majci knjižicu o alergenima, iako je ona naglasila da je njena ćerka alergična na određene namirnice.

Hanina majka, Abimbola Duile, naručila je dve tople čokolade sa ovsenim mlekom, ističući da je njena ćerka alergična.

Međutim, knjižica sa spiskom sastojaka proizvoda joj nije data na uvid. Barista Urmi Akter tvrdi da nije pokazala knjižicu jer joj majka to nije tražila, već je samo izrazila želju da se bokal opere.

Hana je, sedela u čekaonici kod zubara, probala prvi gutljaj tople čokolade napravljene od kravljeg mleka na koje je alergična.

Nažalost, nakon samo jednog gutljaja, doživela je jaku reakciju i preminula je u roku od nekoliko sati.

Foto: Facebook

Hana Džejkobs 

Tokom saslušanja, barista Urmi Akter nije želela da odgovori na određena pitanja. Ona je tvrdila da nije pokazala knjižicu Haninoj majci jer je smatrala da je oprano posuđe dovoljno i da će majka, kao osoba koja brine o alergiji svoje ćerke, biti upućena u sve potrebne informacije.


Prema pravilima kafeterije, kupcima koji traže nemlečni proizvod ili imaju alergije na određene namirnice, treba pokazati uputstvo sa sastojcima proizvoda i detalje o pripremi istih.

U ovom slučaju, knjižica nije pokazana majci, iako je ona izričito naglasila alergiju svoje ćerke. Istražitelji su utvrdili da je nedostatak komunikacije i nepoštovanje procedura dovelo do tragičnog ishoda.

Pitanja o poznavanju alergena, obuci na poslu i pravilnom postupanju sa narudžbinama postavljena su baristi Urmi Akter tokom ispitivanja.

Tragičan slučaj smrti Hane Džejkobs podseća nas na važnost poštovanja procedura i pažljivog postupanja prilikom pripreme hrane za osobe sa alergijama.

Nedostatak komunikacije i nepoštovanje pravila mogu imati fatalne posledice, te je važno da se svi zaposleni u ugostiteljstvu pridržavaju propisanih procedura kako bi se izbegle slične nesreće u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading