LONDON: Rusi napali naše servere! MOSKVA: Nastavak provokacije

Autor: Tanjug

Svet

16.04.2018

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD i Velika Britanija danas su optužili hakerske grupe koje navodno podržava ruska vlada da su inficirali kompjuterske rutere širom sveta, tokom kampanje sajber špijunaže koja je na meti imala vladine agencije, poslovanja i ključne infrastrukturne operatere.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Američki i britanski zvaničnici saopštili su novinarima da planiraju da izdaju uzbunu o mogućim napadima.

 

Napadi ciljaju, kako kažu, rutere koji predstavljaju ključni deo mrežne infrastrukture i mogu biti korišćeni za buduće napade.

Rusi: Neosnovane optužbe

Optužbe Rusije da su hakerske grupe koje navodno podržava ruska Vlada inficirale rutere širom sveta, tokom kampanje sajber-špijunaže koja je na meti imala vladine agencije, poslovanja i ključne infrastrukturne operatere su primer provokacione i neosnovane politike Londona prema Moskvi, saopštila je ruska ambasada u Velikoj Britaniji.

- U poslednjih nekoliko dana Velika Britanija je u više navrata upozoravala da mora da se pripremi za neizbežan hakerski napad od strane Rusije kako bi se osvetila zbog napada na Siriju i incident u Solsberiju - reč je o opasnim izjavama britanskih zvaničnika - naveo je portparol ambasade i dodao da su te optužbe primer provokacione politike protiv Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading