ZAGRMEO PUTIN: Još samo jedan ovakav haos u Siriji i SVET ĆE TRPETI POSLEDICE!

Autor:

Svet

16.04.2018

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad koji su SAD i njeni saveznici izveli protiv Sirije ozbiljno je narušio sirijski mirovni proces, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. Ako se takve akcije nastave, to bi imalo ozbiljne posledice po svet, dodao je.

Svet se drži na tankoj uzici

- Ako se takve akcije. koje se sprovode u suprotnosti sa Poveljom UN, nastave, to bi neminovno dovelo do haosa u međunarodnim odnosima - saopštio je Kremlj.

Putin je ovo rekao tokom razgovora sa svojim iranskim kolegom Hasanom Rohanijem.

Dvojica lidera razmenili su svoje stavove o situaciji u Siriji posle udara koje su izvele SAD, Velika Britanija i Francuska, a koji su bile usmerene na vojnu i civilnu infrastrukturu u Siriji.

RepublikaFoto: twitter.com/arturaskerelis

Obojica predsednika osudili su postupke zapadnih država tako što su ih nazvali "nelegalnim" činom koji je štetan posirijski mirovni proces.

Ranije je ruski predsednik osudio napad rekavši da je Vašington pokrenuo "agresiju protiv suverene države koja je na čelu borbe protiv terorizma".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading