LAVROV: Makron odbio da Putinu predoči dokaze O HEMIJSKOM NAPADU U DUMI!

Autor: Tanjug

Svet

15.04.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da ruskom kolegi Vladimiru Putinu pruži obaveštajne podatke koje dokazuju navodnu krivicu Damaska za incident u sirijskom gradu Dumi", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

Makron koji je "javno govorio o nepobitnom dokazu koji potkrepljuje da je režim sirijskog predsednika Bašara Asada upotrebio hemijsko oružje u sirijskoj Dumi" juče je razgovarao telefonom s Putinom, rekao je Lavrov.

Tokom razgovora, ruski predsednik je pomenuo da te činjenice, prema francuskim liderima, postoje i zatražio da "budu podeljene", naveo je Lavrov.

- Jer ako je to tačno, mi bismo bili prvi koji bi bili odlučni da sprečimo takvu ilegalnu aktivnost kao što je upotreba hemijskog oružja- nastavio je Lavrov.

Lavrov je kazao da je Putin na to dobio sledeći odgovor: "To je tajna. Ne možemo da pružimo informaciju jer je tajna i štaviše, ta tajna nije naša", prenela je agencija Tas s.


- Pa, to nije naša tajna, ali je ona ipak iskorišćena za pokretanje napada- prokomentarisao je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading