OPASNO ZVECKANJE ORUŽJEM: SAD približile Siriji još jedan brod sa raketama "tomahavk"

Autor: Tanjug

Svet

13.04.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka mornarica je približila još jedan brod naoružan raketama "tomahavk" na daljinu dometa projektila, dok predsednik Tramp i njegov tim za nacionalnu bezbednost razmatra obim i tajming očekivanog vojnog napada na Siriju, javlja AP.

Foto: Ilustracija

Stejt Department je u međuvremenu saopštio da SAD imaju dokaz "veoma visokog nivoa uverljivosti" da je sirijska vlada izvela nedavni hemijski napad u Dumi, ali još uvek radi na identifikovanju mešavine hemikalija koje su upotrebljene u napadu.

- Možemo da kažemo da iza napada stoji sirijska vlada - kazala je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert, prenosi Rojters.

Na pitanje da li SAD imaju dokaz za to, ona je odgovorila potvrdno.

Nauert je dodala da će tim iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja u subotu stići u Siriju kako bi prikupio dokaze.


Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli kazala je da američki predsednik još nije doneo konacnu odluku.

Ona je dodala da Tramp neće dozvoliti nikome da ga navede da donese ishitrenu odluku o mogućem vojnom napadu na Siriju, prenosi AP.

- Ako ishitreno donesete takve odluke napravićete grešku. Želimo da budemo sigurni da imamo sve informacije - dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading