ODALA JE TAJNE KEJT MIDLTON I ODMAH SE UBILA: Medicinska sestra princeze prevarena, a onda je usledio ŠOK!

Autor:

Svet

25.06.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena koja je bila šefica Džasinti rekla je da nije bilo ni pomena o disciplinskim merama

ODALA JE TAJNE KEJT MIDLTON I ODMAH SE UBILA: Medicinska sestra princeze prevarena, a onda je usledio ŠOK!

Foto: www.profimedia.rs

Pre gotovo 12 godina medicinska sestra Džasinta Saldanha iz Indije oduzela je sebi život tri dana nakon što je nasela na "šalu" dvoje australijskih radijskih voditelja koji su se pretvarali da su kraljica Elizabeta i Čarls kako bi saznali informacije o princezi od Velsa, u to vreme vojvotkinji od Kembridža koja je bila hospitalizovana u bolnici kralja Edvarda VII u Londonu, zbog jutarnijih mučnina tokom prve trudnoće. Džasinta je radila u toj ustanovi i preusmerila je poziv koleginici koja je čuvala Kejt. Tragična smrt progoni Kejt i Vilijama godinama. Tragedija je učinila poznati par još odlučnijim u nameri da niko ko radi za njih ili brine o njima ne sme da bude javno ponižen.

Medicinska sestra koja je radila u noćnim smenama, oduzela je sebi život sedmog decembra 2012. u smeštaju za medicinske radnike. Imala je 46 godina. Tragedija se desila tri dana nakon što je dvoje radijskih voditelja, Mel Greg i Majk Kristijan, iz radio-stanice 2Day FM u Sidneju nazvalo bolnicu u pet sati i 30 minuta, pa se lažno predstavili.

Kako se odvijala neslana "šala" koja je dovela do tragedije

Džasinta je preusmerila poziv verujući da su ih kontaktirali Elizabeta Druga i u to vreme princ od Velsa Čarls. Voditelji su nakon toga razgovarali sa drugom medicinskom sestrom o zdravstvenom stanju Kejt Midlton i taj razgovor je stanica emitovala.

Dan nakon prevare Saldanha je imejlom svojoj koleginici, koja nije imenovana, izrazila svoju zabrinutost, napisavši: "Za sve sam ja kriva i osećam se jako loše zbog ovoga u šta sam vas uplela. Molim vas, prihvatite moje izvinjenje. Ako bih mogla da uradim bilo šta da to popravim, učnila bih to sama, ali sve je u njihovim rukama (uprava bolnice)".

Objašnjavajući kako je prevarena, napisala je: "U tom trenutku, sa tim glasom, nisam mogla ni da pomislim na bilo što drugo. Za sve sam ja kriva".

U drugom imejlu koji je poslala šefici i drugim kolegama sledećeg dana, napisala je: "Jako mi je žao što sam narušila bezbednost, spremna sam na svaku kaznu, molim vas, ne smatrajte drugu medicinsku sestru odgovornom za ovo".

Medicinska sestra koja je brinula o Kejt Midlton rekla je u istrazi na Kraljevskom sudu pravde u Londonu da je prvo mislila da je verovatno kraljica zove, ali je bila zabrinuta jer je bilo tako rano.

Ona je osobu koja je nazvala oslovila sa "gospođo" i rekla da je Kejt dobro: "Unervozila sam se kada se čuo muški glas koji me je pitao mogu li da izvedem korgija u šetnju". Tada je pomislila da je to šala i htela je da prekine poziv, piše theguardian.com.

"Bila je brižna majka i supruga"

U sudnici su tada bili Džastintin suprug Benedikt Barboza i njihovo dvoje dece, koji su tada imali 16 i 18 godina.

Barboza je ranije patologu rekao da, koliko on zna, njegova supruga nije patila od depresije ili bilo kakve psihijatrijske bolesti, niti je pokušavala da naudi sebi. Opisao ju je kao "brižnu suprugu i majku punu ljubavi" koja je "dirnula srca svih koje je upoznala", što dokazuje broj zahvalnica koje je dobijala od pacijenata.

Rekao je da porodica živi u Bristolu, a njegova supruga je boravila u smeštaju dok bi radila u londonskoj bolnici, ali su se čuli svaki dan. Nije mu se javljala na telefon šestog decembra, pa je naredni dan kontaktirao njenog kolegu koji je proverio Saldanhinu sobu i pronašao njeno telo.

Saldanha je tog četvrtog decembra 2012, kada se desio poziv, bila zadužena da se javlja na telefon jer nijedan recepcionar nije bio na dužnosti noću. Nakon tragedije, u bolnici je zaposlena noćna recepcionerka, koja je u smeni kada se na kliniku primaju stariji članovi kraljevske porodice, rečeno je istrazi.

Žena koja je bila šefica Džasinti rekla je da nije bilo ni pomena o disciplinskim merama. Iako su obe medicinske sestre prekršile protokol, "smatrali su da se desio pokvaren trik". Poručila je da je veoma teško podnela kada je pročitala mejl koji nije imala vremena pre da otvori. "Žao mi je što nisam ranije odgovorila na taj imejl, nije bilo naznaka da nije mogla da se izbori sa tim".

Greg je bila u sudnici: "Obećala sam porodici Saldanha da ću odgovoriti na sva njihova pitanja, u sudu ili van suda. Ovde sam da održim to obećanje". Mel je javno poručila da joj je veoma žao, otkrila je da prima pretnje smrću i da je incident uzeo veliki danak u njenoj porodici. Prestala je da radi na radio-stanici.

Iz stanice su tvrdili da su nazvali bolnicu kako bi pokušali da dobiju pristanak pre nego što je lažni poziv emitovan. Dokazi su pokazali da su četiri poziva, pored onog emitovanog, upućena bolnici između pet sati i 30 minuta i šest časova, najduži je trajao 45 sekundi. Ris Holeran, izvršni direktor Southern Cross Media Group, koja poseduje 2Day FM, rekao je da je pozive prekinuo primalac, što je razlog zašto su bili tako kratki.

Dodao je da je poziv emitovan bez pristanka, ali ga je pre emitovanja proverila pravna služba. Poručili su da duboko žale zbog tragedije i izrazili saučešće Saldanhinoj porodici, prijateljima i kolegama. "Nisu krivi voditelji", izjavio je.

Princ Vllijam je napisao dirljivo pismo porodici medicinske sestre u kojem je istakao: "Džasinta i njene kolege su izuzetno dobro brinuli o nama i jako mi je žao što se neko ko je toliko brinuo za druge našao u tako očajnoj situaciji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading