"PAZITE GDE PARKIRATE, POLICIJA SKIDA TABLICE": Grčki službenici neumoljivi, objava na društvenoj mreži digla prašinu (FOTO)

Autor:

Svet

23.06.2024

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogima koji godinama idu na letovanje u Grčku kolima je vrlo dobro poznato da ne smeju da se parkiraju na površinama koje nisu predviđene za to.

"PAZITE GDE PARKIRATE, POLICIJA SKIDA TABLICE": Grčki službenici neumoljivi, objava na društvenoj mreži digla prašinu (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook,Shutterstock

hronika

U Grčkoj, situacija oko nepropisnog parkiranja je vrlo ozbiljna. Nedavno je u Fejsbuk grupi Grčka Info jedan korisnik podelio sliku policijskog automobila pored kog su bili nepropisno parkirani automobili.

Komentari ispod slike su potvrdili da grčka policija zaista primenjuje praksu skidanja tablica vozilima koja su parkirana na nedozvoljenim mestima.

Foto: Printscreen/Facebook

Objava

Ovo je deo šire inicijative da se smanji nepropisno parkiranje, koje ne samo da krši zakon već može ozbiljno ometati normalan saobraćaj i pristup hitnim službama. Grčka policija je poznata po ažurnosti u sprovođenju zakona, a skidanje tablica je jedna od rigoroznih mera koja se primenjuje kako bi se vozači odvratili od ovakvih postupaka.

Korisnici su se takođe savetovali kako izbeći ovakve situacije, ali je istaknuto da je najbolje pridržavati se saobraćajnih propisa i parkirati isključivo na dozvoljenim mestima.

U Grčkoj, skidanje registarskih tablica vozilima se može dogoditi i turistima ukoliko su zatečeni da nepropisno parkiraju. Ova praksa je deo zakonskih propisa koji se primenjuju jednako na sve vozače, bez obzira na to da li su građani Grčke ili strani državljani.

Kada se turisti zateknu da su svoja vozila parkirali na mestima gde je to zabranjeno (npr. na trotoarima, zelenim površinama ili na mestima rezervisanim za hitne službe), grčka policija ima pravo da im izda kaznu i u nekim slučajevima da skine registarske tablice s vozila. Ovo se često radi kao mera zaštite reda i bezbednosti u saobraćaju, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje drugim vozilima i pešacima, kao i pravovremeno reagovanje hitnih službi u slučaju potrebe.

Turisti se, kao i domaći vozači, podsećaju na važnost poštovanja saobraćajnih pravila u Grčkoj, kako bi se izbegle neželjene situacije poput skidanja tablica ili izricanja novčanih kazni.

Podsećamo na nedavni slučaj iz Grčke. Apel za pomoć je objavljen na jednoj Fejsbuk stranici, a prenela ga je administratorka te grupe.

- Bilo je ovakvih slučajeva već. Kazne za saobraćajne prekršaje su visoke, a čini mi se da su na Kasandri baš neumoljivi oko oduzimanja vozačke dozvole. Iskreno, ne razumem kako imaju prava da strancima oduzmu vozačku i da li je to skroz po zakonu, jer mi je neverovatno da je tako nešto moguće - napisala je ona i u celosti prenela poruku turista:

- Pozdrav, molimo za info. Danas smo u Kalitei prosli kroz crveno svetlo i dobili smo kaznu 700 eura da platimo. Kad smo otisli u stanicu da se javimo skinuli su nam i tablice sa auta. Nakon što smo platili kaznu i uputili molbu za vraćanje tablica sa dokazima u uplati kao i potvrdom bookinga da nam je danas poslednji dan aranžmana rekli su nam da dođemo sutra u 10 sati, a između redova da slobodno krenemo za Srbiju, jer će nam zahtev biti odbijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading