AMERIKA NA NOGAMA! Pogledajte šta će Severna Koreja isporučiti Rusiji u roku od ŠEST MESECI! Sada su NAJJAČI saveznici!

Autor:

Svet

24.06.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analiza Vašington posta i C4ADS-a pronašla je dokaze o kretanju ruskih brodova između Severne Koreje i Rusije tokom istog perioda

AMERIKA NA NOGAMA! Pogledajte šta će Severna Koreja isporučiti Rusiji u roku od ŠEST MESECI! Sada su NAJJAČI saveznici!

Foto: Foto Tanjug/Vladimir Smirnov (POOL)

Prema informacijama Vašington posta, postoji mogućnost da Severna Koreja prebaci 1,6 miliona komada artiljerijske municije Rusiji u roku od samo šest meseci. Ova vest se poziva na podatke neprofitne organizacije za globalnu bezbednost C4ADS.

Transfer municije iz Severne Koreje u Rusiju

Prema podacima C4ADS-a, više od 74.000 metričkih tona eksploziva distribuirano je iz dve luke na Dalekom istoku Rusije na 16 lokacija, uglavnom duž zapadne granice u blizini Ukrajine.

Ova težina eksploziva je jednaka približno 1,6 miliona artiljerijskih granata tipa koje je Rusija koristila u ratu. Iako su predmeti označeni kao municija, u dokumentaciji se nazivaju eksplozivom.

Foto: Vladimir Smirnov (POOL)/ Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin i Kim

Rusko-severnokorejske veze

Analiza Vašington posta i C4ADS-a pronašla je dokaze o kretanju ruskih brodova između Severne Koreje i Rusije tokom istog perioda.

Brodovi pod ruskom zastavom, povezani sa vojskom zemlje, pristali su u severnokorejskoj luci Rajin, a zatim kasnije u ruskim lukama Vostočni i Dunaj. Većina eksploziva otišla je na lokacije u Rusiji u roku od nedelju dana od dolaska.

Foto: youtube.com/the times and the sunday times

Putin i Kim

Potvrda rusko-severnokorejskih veza

Go Miong-hiun, viši naučni saradnik na Institutu u Seulu za strategiju nacionalne bezbednosti, istakao je da su ovi podaci dokaz rusko-severnokorejskih veza kada je reč o transferu municije.

On je naglasio da ovi podaci daju veći kredibilitet činjenici da Severna Koreja pomaže Rusiji da vodi rat u Ukrajini.

Rusija se oslanja na saveznike, a Severna Koreja traži načine da zaradi

Vašington post navodi da se Rusija, čije su zalihe municije pri kraju, oslanja na svoje malobrojne saveznike, dok izolovana Severna Koreja traži načine da zaradi.

Ovaj transfer municije iz Severne Koreje u Rusiju dodatno potvrđuje tesne veze između ove dve zemlje.

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Gavriil Grigorov

Putin i Kim

Sporazum o sveobuhvatnom partnerstvu između Rusije i Severne Koreje

Sporazum o sveobuhvatnom partnerstvu između ruskog i severnokorejskog lidera, Kim Džong Una i Vladimira Putina, formalno daje osnove za snabdevanje Rusije municijom iz Severne Koreje. Ovaj sporazum podiže odnose dve zemlje na nivo saveznika.

Američka procena

Dva dana pre sastanka lidera Severne Koreje i Rusije, američki Stejt department je procenio da je Severna Koreja od septembra isporučila Rusiji više od 11.000 kontejnera municije.

Ovi podaci dodatno ukazuju na bliske veze između Severne Koreje i Rusije, kao i na mogućnost intenziviranja saradnje u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading