"POKUŠALA SAM DA JE ZAUSTAVIM, ALI JE KRUPNA": Žena na evropskom aerodromu sebi zarila makaze u vrat pred ljudima

Autor:

Svet

23.06.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makaze kupila upravo na aerodromu.

"POKUŠALA SAM DA JE ZAUSTAVIM, ALI JE KRUPNA": Žena na evropskom aerodromu sebi zarila makaze u vrat pred ljudima

Foto: Franz P. Sauerteig from Pixabay

Žena iz Velike Britanije bori se za život nakon što se ubola makazama u vrat pred šokiranim turistima na aerodromu Ibica. Britanka, koja ima 54 godine, zarila je u vrat makaze koje je upravo kupila u apoteci na aerodromu.

Drama na aerodromu dogodila se u subotu. Ženi je pružena prva pomoć na licu mesta, nakon čega je hitno prebačena u bolnicu. Mediji navode da se više puta ubola u vrat neposredno ispred apoteke. Na fotografijama sa mesta nesreće vide se tragovi krvi po podu oko aerodromskog terminala.

Trenutno nije poznato da li je žena nameravala da se ukrca na let.

Radnica apoteke je izjavila: "Pokušala sam da je zaustavim, međutim, bilo je teško jer je bila krupna žena."

(SUN)

Prva pomoć za povrede od makaza

U slučaju povreda od makaza, kao što su ubodne rane u vrat, važno je brzo i pravilno reagovati kako bi se smanjio rizik od ozbiljnih komplikacija. Evo koraka koje treba preduzeti prilikom pružanja prve pomoći:

Pozovite hitnu pomoć: Odmah pozovite hitnu medicinsku službu ili zamolite nekoga da to uradi. Ove vrste povreda mogu biti opasne po život i zahtevaju hitnu medicinsku intervenciju.

Ostanite mirni: Pokušajte da ostanete mirni i utešite povređenu osobu. Panika može pogoršati situaciju.

Zaustavljanje krvarenja:

Ako je moguće, pritisnite sterilnu gazu, čistu tkaninu ili peškir direktno na ranu kako biste zaustavili krvarenje.
Ako je predmet (makaze) još uvek u rani, ne vadite ga. Vađenje može povećati krvarenje i izazvati dodatnu štetu. Umesto toga, stabilizujte predmet pomoću gaze ili tkanine dok pomoć ne stigne.

Održavanje disajnih puteva otvorenim: Pobrinite se da povređena osoba može slobodno disati. Ako je osoba svesna, neka ostane u sedećem ili polusedećem položaju kako bi olakšala disanje.

Izbegavajte pomeranje: Ukoliko je moguće, ne pomerajte povređenu osobu osim ako je u neposrednoj opasnosti. Pomeranje može pogoršati povrede.

Posmatrajte vitalne znakove: Pratite disanje i puls povređene osobe dok čekate hitnu pomoć. Ako osoba prestane da diše ili nema puls, započnite kardiopulmonalnu reanimaciju (KPR) ako ste obučeni za to.

Sprečavanje šoka: Položite povređenu osobu u ležeći položaj, podignite joj noge ako nema povrede kičme i pokrijte je pokrivačem kako biste sprečili šok.

Šta izbegavati:

Ne vadite predmet iz rane (u ovom slučaju makaze).
Ne pritišćite direktno na predmet u rani.
Ne dajte povređenoj osobi ništa da jede ili pije.

Pravovremena i adekvatna prva pomoć može značajno poboljšati ishode za osobu sa teškim povredama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Rev

23.06.2024 22:06

Ostaviti je da iskrvari... Ko ne ceni svoj zivot ne ceni ni tudji... Ko smo mi da sudimo kad joj niko nije pomogao pre toga.