OVO SU RUSKI GRADOVI GDE SU IZVEDENI TERORISTIČKI NAPADI: Novi detalji terorističkih napada u Dagestanu

Autor:

Svet

23.06.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Militanti su ubili sveštenika i čuvara crkvenog obezbeđenja, kao i policajce

OVO SU RUSKI GRADOVI GDE SU IZVEDENI TERORISTIČKI NAPADI: Novi detalji terorističkih napada u Dagestanu

Foto: printscreen/Google Earth

Nacionalni antiteroristički komitet Rusije izdao je saopštenje o antiterorističkoj operaciji koja je pokrenuta nakon napada na dve pravoslavne crkve, sinagogu i punkt saobraćajne policije u Derbentu i Mahačkali. Prema preliminarnim podacima, u ovim terorističkim napadima poginuo je sveštenik Ruske pravoslavne crkve i šest policajaca, dok je 12 osoba ranjeno.

Krivični postupci otvoreni po članu "teroristički napad"

Ruski istražni komitet za Dagestan otvorio je krivične postupke po članu "teroristički napad" u vezi sa ovim napadima.

Ova akcija je pokrenuta kako bi se identifikovali i procesuirali odgovorni za terorističke aktivnosti koje su rezultirale gubicima ljudskih života i ozbiljnim povredama.

Detalji napada i akcija snaga bezbednosti

Prema izveštaju agencije RIA Novosti, militanti su ubili sveštenika u Derbentu i čuvara crkvenog obezbeđenja u Mahačkali. U akcijama snaga bezbednosti, dva militanta su ubijena u Mahačkali, dok su još dva privedena.

Interesantno je da su se dvojica privedenih militanata pokušala sakriti među gomilom turista, ali su ih policajci uspeli identifikovati i privesti.


Ova serija napada na verske objekte i policijski punkt predstavlja ozbiljan izazov za bezbednost i stabilnost u regionu.

Nacionalne bezbednosne snage preduzimaju odlučne korake kako bi identifikovale i neutralisale sve odgovorne za ove terorističke akcije, te osigurale zaštitu građana i objekata od daljih pretnji.


Napadi u Derbentu i Mahačkali ostavljaju dubok trag na tamošnje stanovništvo i zahtevaju hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se osigurala bezbednost i stabilnost u veoma trusnom regionu severnog Kavkaza.

Građanima je savetovano da ostanu u svojim kućama dok se ne završi antiteroristička operacija u ova dva grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading