ČLANOVI BRITANSKE PORODICE OSUĐENI NA ZATVOR! Iživljavali se nad ljudima, eksploatisali ih bez MILOSTI! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.06.2024

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica je radnicima retko dozvoljavala da napuste kuću, koja se nalazi u bogatom kvartu Kelnji

ČLANOVI BRITANSKE PORODICE OSUĐENI NA ZATVOR! Iživljavali se nad ljudima, eksploatisali ih bez MILOSTI! (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Big Ben u Londonu

Najbogatija britanska porodica, Hinduja, koja poseduje ogromno bogatstvo od oko 37 milijardi funti, nedavno je bila predmet sudskog postupka u Švajcarskoj, gde su četiri člana porodice osuđena na zatvorske kazne zbog iskorišćavanja osoblja koje je dovedeno iz Indije da radi u njihovoj vili u Ženevi.

Prakaš i Kamal Hinduja, kao i njihov sin Ajai i njegova supruga Namrata, proglašeni su krivim za eksploataciju i ilegalno zapošljavanje od strane švajcarskog suda, a izrečene su im kazne u rasponu od četiri do četiri i po godine.

Iskorišćavanje radnika i ilegalno zapošljavanje

Trojica radnika koji su dovedeni iz Indije naveli su da im je porodica Hinduja platila samo 7 funti (8 dolara) za rad 18 sati - manje od desetine iznosa koji je propisan švajcarskim zakonom - i oduzela im pasoše.

Takođe su tvrdili da im je porodica retko dozvoljavala da napuste kuću, koja se nalazi u bogatom kvartu Kelnji u Ženevi. Tokom suđenja, tužioci su tvrdili da je porodica potrošila više na svog psa nego na svoje sluge.

Reakcija optuženih i dalji pravni postupci

Advokati koji zastupaju optužene rekli su da nameravaju da ulože žalbu na presudu.

Govoreći ispred suda, Robert Asael, advokat optuženih, rekao je: "Šokiran sam. Borićemo se do kraja."

Ajai i Namrata jesu prisustvovali suđenju, ali nisu bili tamo da saslušaju presudu. Nakon presude, tužilaštvo je zatražilo hitno određivanje pritvora za mlađi par Hinduja, ali je to sudija odbio.

Pozadina slučaja i raniji slični incidenti

Ovo nije prvi slučaj iz Ženeve koji je izazvao pažnju zbog navodnog maltretiranja sluga.

Prošle godine, četiri radnice sa Filipina pokrenule su tužbu protiv jedne od ženevskih diplomatskih misija pri Ujedinjenim nacijama, tvrdeći da godinama nisu bile plaćene.

Porodica Hinduja poseduje Hinduja Group, multinacionalnu grupu sa interesima u nafti, gasu i bankarstvu, kao i hotel Raffles u Londonu.

Očigledno je da je njihovo bogatstvo dovelo do neprihvatljivih postupaka prema njihovim zaposlenima, što je rezultiralo sudskom presudom i kaznama za članove ove bogate porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading