NAPADNUT AMERIČKI NOSAČ AVIONA! Izvršen udar na Ajzenhauera! Nastao je HAOS!

Autor:

Svet

22.06.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadači su izjavili kako je operacija uspešno izvršena

NAPADNUT AMERIČKI NOSAČ AVIONA! Izvršen udar na Ajzenhauera! Nastao je HAOS!

Foto: Tanjug/AP

Nosač aviona Hari Truman trebalo je još da bude u Splitu

Jemenska pobunjenička grupa Huti izazvala je međunarodnu pažnju danas saopštivši da su njihove snage izvele napade na američki nosač aviona Ajzenhauer u Crvenom moru i brod Transvorld Navigejtor u Arapskom moru.

Foto: Tanjug/AP

Huti

Prema informacijama koje je preneo Rojters, Huti nisu precizirali kada su napadi izvršeni, ali su potvrdili da su uspešno izvršili operaciju protiv Ajzenhauera, iako nisu pružili detalje o tome kako su postigli svoj cilj.

Napad na Ajzenhauera

Iako Huti nisu pružili mnogo detalja o napadu na američki nosač aviona, ovo saopštenje izaziva zabrinutost u međunarodnoj zajednici i postavlja pitanja o bezbednosti plovidbe u Crvenom moru.

Republika

Foto: Liveuamap.com

Napadi Huta

Napad na brod Transvorld Navigejtor

U saopštenju Huta se navodi da je brod Transvorld Navigejtor direktno pogođen raketom, što dodatno potvrđuje njihovu sposobnost da izvode napade na pomorske ciljeve.

Serija napada na brodove

Ovi napadi nisu izolovan slučaj, jer su Huti od novembra prošle godine izveli više od 50 napada na brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Dodatno, američka pomorska administracija je zabeležila slučajeve zaplene jednog broda i potapanja dva od strane Huta.

Motiv napada

Huti su naveli da izvode ove napade kao znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze, što baca svetlo na njihovu političku i ideološku motivaciju za ove akcije.

Ovi događaji naglašavaju potrebu za pažljivim praćenjem situacije u Jemenu i za preduzimanjem mera kako bi se osigurala bezbednost pomorskih puteva u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading