MOLIŠ BOGA DA NE UPADNEŠ U VODU, INAČE SI GOTOV! Ajkule kidišu na džet skije, ostrvile se na ljude! Scena užasa na moru! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.06.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurnost posetilaca obale je od velikog značaja, te će lokalne vlasti nastaviti da preduzimaju mere kako bi zaštitile ljude od potencijalnih opasnosti

MOLIŠ BOGA DA NE UPADNEŠ U VODU, INAČE SI GOTOV! Ajkule kidišu na džet skije, ostrvile se na ljude! Scena užasa na moru! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Inside Edition

Lokalni broker Endrju Kejdi je nedavno objavio snimak napada agresivne bik ajkule na džet skije u kristalno čistim vodama Grejton Biča, okruga Volton na Floridi.

Snimak je izazvao zabrinutost kod lokalnog stanovništva i turista, posebno nakon nedavnih napada ajkula u istom okrugu.


Kejdi je izjavio da je bilo uznemirujuće videti agresivnu ajkulu kako napada džet skije, naročito nakon nedavnih napada na tri osobe u istom okrugu.

Snimak prikazuje ajkulu kako pliva nedaleko od džet skija pre nego što se iznenada okreće i napada plovilo.

Uzastopni napadi ajkula u okrugu Volton

Tri posetioca okruga Volton su povređena 7. juna u uzastopnim napadima ajkula, što je izazvalo dodatnu zabrinutost među lokalnim stanovništvom i turistima. Kancelarija šerifa okruga Volton potvrdila je da su se napadi dogodili na samo šest kilometara jedan od drugog i u razmaku od 90 minuta.


Ovakvi uzastopni napadi ajkula su retki i izazivaju dodatnu pažnju javnosti i stručnjaka za morske životinje. Lokalne vlasti su preduzele mere kako bi upozorile posetioce obale i obezbedile njihovu sigurnost u trenucima kada je rizik od napada ajkula povećan.

Reakcija lokalnih vlasti i stručnjaka

Nakon novog napada ajkule, lokalne vlasti su pojačale patrole duž obale kako bi nadgledale aktivnost ajkula i obezbedile bezbednost kupača i rekreativnih korisnika obale.

Takođe, stručnjaci za morske životinje su angažovani kako bi proučili ponašanje ajkula u tom području i pružili preporuke za smanjenje rizika od napada.

Ovakvi incidenti podstiču dalje istraživanje i praćenje ponašanja ajkula u ovom delu obale Floride, kako bi se bolje razumela njihova migracija, ishrana i interakcija sa ljudima.

Sigurnost posetilaca obale je od velikog značaja, te će lokalne vlasti nastaviti da preduzimaju mere kako bi zaštitile javnost od potencijalnih opasnosti.

Napad agresivne ajkule na džet skije u okrugu Volton na Floridi izazvao je dodatnu zabrinutost kod lokalnog stanovništva i turista, posebno nakon nedavnih uzastopnih napada na tri osobe.

Lokalne vlasti i stručnjaci za morske životinje su preduzeli mere kako bi nadgledali aktivnost ajkula i obezbedili sigurnost posetilaca obale.

Ovakvi incidenti ukazuju na potrebu daljeg istraživanja i praćenja ponašanja ajkula u ovom području radi očuvanja bezbednosti javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading