LEKARI NAPRAVILI FATALNU GREŠKU NA POROĐAJU! Beba odrasla u mladića sa teškim oštećenjima, posle 20 godina sud PRESUDIO!

Autor:

Svet

21.06.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić je zbog grešaka medicinskog osoblja zadobio invaliditet od 75%

LEKARI NAPRAVILI FATALNU GREŠKU NA POROĐAJU! Beba odrasla u mladića sa teškim oštećenjima, posle 20 godina sud PRESUDIO!

Foto: pixabay.com

Mladić sa Sicilije, danas dvadesetogodišnjak, postao je predmet sudskog spora nakon što je utvrđeno da je pretrpeo teška oštećenja usled lekarske greške prilikom rođenja.

Nakon dugog i mučnog procesa, sud je doneo presudu kojom je bolnica u Palermu osuđena da isplati 1,1 milion evra roditeljima mladića, smatrajući da su oštećenja koja je pretrpeo posledica medicinskih propusta tokom porođaja.

Dugotrajan proces i konačna presuda

Mladić se rodio 2004. godine, a tek nakon 20 godina, sud je doneo konačnu presudu u korist porodice.

Prvobitna presuda je odbacila tužbu roditelja, ali je drugo građansko odeljenje Apelacionog suda u Palermu rešilo da podrži porodicu i osudi bolnicu za greške tokom porođaja.

Teške posledice i invaliditet

Mladić je zbog grešaka medicinskog osoblja zadobio invaliditet od 75%, što jasno ukazuje na ozbiljnost situacije i težinu oštećenja koja su nastala usled propusta tokom porođaja.

Ova činjenica dodatno naglašava ozbiljnost situacije i opravdava visoku naknadu koju je sud odredio za porodicu.

Odgovornost osiguravajuće kuće

Pored bolnice, istu kaznu je dobila i osiguravajuća kuća koja je radila u zastupništvu pravnog lica.

Ova odluka suda jasno pokazuje da je odgovornost za lekarske greške tokom porođaja jasno utvrđena i da će obe strane biti odgovorne za isplatu naknade porodici mladića.

Konačna presuda suda predstavlja važan korak ka pravdi za porodicu mladića sa Sicilije, ali istovremeno ističe važnost poštovanja medicinskih standarda i odgovornog postupanja medicinskog osoblja tokom porođaja.

Ova presuda takođe šalje snažnu poruku o važnosti zaštite i brige o pacijentima, posebno tokom osetljivih medicinskih procedura kao što je porođaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading