KAKAV SKANDAL! Muškarac koji je drogirao i oteo malu Sonju neće biti krivično gonjen!

Autor:

Svet

18.06.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sonjin nestanak prijavljen je 10. septembra 2023. godine, nakon što se nije vratila kući iz škole koja je udaljena svega 150 metara. Nakon pregleda sigurnosnih kamera, utvrđeno je da ju je osumnjičeni bolničar duže vreme pratio i čekao ispred zgrade.

KAKAV SKANDAL! Muškarac koji je drogirao i oteo malu Sonju neće biti krivično gonjen!

Foto: Shutterstock

Rešenjem nadzornog tužioca Okružnog tužilaštva Bratislave obustavljeno je krivično gonjenje bolničara iz Slovačke koji je pre godinu dana kidnapovao i drogirao devojčicu Sonju. Razlog za ovu odluku je psihička neuračunljivost počinioca, kako su utvrdili veštaci. Naime, bolničar je pati od psihičkog poremećaja, što ga je sprečilo da kontrolše svoje radnje u vreme izvršenja dela.


Sonjin nestanak prijavljen je 10. septembra 2023. godine, nakon što se nije vratila kući iz škole koja je udaljena svega 150 metara. Nakon pregleda sigurnosnih kamera, utvrđeno je da ju je osumnjičeni bolničar duže vreme pratio i čekao ispred zgrade. Tog dana, špricom joj je ubrizgao supstancu i omamio je, nakon čega ju je odneo do automobila.

Pronađena je posle 25 sati, sa ogrebotinama i sedam ubodnih rana ispred bolnice. U njegovom stanu pronađena je veća količina nedozvoljenih supstanci, među kojima je bio ketamin. DNK tragovi pronađeni male Sonje pronađeni su u njegovom stanu..


Gabrijela Kovačova, portparolka regionalnog tužilaštva u Bratislavi, istakla je da je odluka o obustavi krivičnog gonjenja doneta nakon opsežnog veštačenja, koje je potvrdilo psihičku neuračunljivost počinioca u trenutku izvršenja dela.

- Krivično gonjenje je obustavljeno rešenjem nadzornog tužioca Okružnog tužilaštva Bratislava. Razlog za donošenje odluke o obustavi krivičnog gonjenja bila je činjenica da u vreme izvršenja oba dela, usled duševne bolesti od koje je bolovao, nije mogao da kontroliše svoje radnje, pa čak ni da prepozna opasnost od svog nezakonitog dela. Ovaj zaključak je rezultat prilično opsežnog veštačenja - rekla je ona.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading