MUČILI IH I TUKLI, TERALI DA RADE I KLEČE PO CEO DAN: Otkriven užas u domu za napuštenu decu, Balkan ostao bez reči

Autor:

Svet

18.06.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca koja su ostala bez roditelja ostavljena su na brigu državi i dovedeni su u prostorije fondacije koja je trebalo da brine o njima. Umesto toga, deca su zlostavljana i ponižavana

MUČILI IH I TUKLI, TERALI DA RADE I KLEČE PO CEO DAN: Otkriven užas u domu za napuštenu decu, Balkan ostao bez reči

Foto: pixabay.com

U prostorijama jedne fondacije, koja je pružala napuštenoj deci neku vrstu doma, otkriveno je jezivo nasilje, a dve osobe su uhapšene u Rumuniji nakon što je ustanovljeno da su deca bila primoravana da kleče satima na kolenima i da rade do iznemoglosti.

Slučaj stravičnog zlostavljanja dece koja su ostala bez roditelja ili su njihovi najmiliji napustili potresla je ceo Balkan.

Deca su trpela i fizičko nasilje, a za sve se saznalo nakon što su mališani, koji više nisu mogli da trpe torturu, sve prijavili nadležnima, prenosi Telegraf.rs.

Inspektori kažu da se iza dečjih osmeha kriju trauma i horor kakvi su nezamislivi i odraslima.

Naime, deca koja su ostala bez roditelja ostavljena su na brigu državi i dovedeni su u prostorije fondacije koja je trebalo da brine o njima. Umesto toga, deca su zlostavljana i ponižavana.

Prema navodima tužilaštva u Botošanima, u poslednje dve godine, iza visokog dvorišnog zida i van pogleda ljudi, deca su proživljavala horor.

Mališani su trpeli nezamislive batine, a neretko su ih primoravali da kleče na kolenima i mole se između pet i osam sati dnevno. Takođe, tokom istrage je otkriveno da su pojedina deca radila do iznemoglosti. Ko god bi se oglušio o naređenja, trpeo bi jezivo nasilje.

"Za slučaj se saznalo nakon što je jedno dete prijavilo da ga tuku i kažnjavaju. Dete je tvrdilo da je primoravano da radi, čak i teške građevinske poslove. Deca su primoravana na rad unutar prostorija fondacije, ali i na imanju koje šef fondacije ima van grada", saopštili su nadležni u Botošanima.

Deca su, takođe, bila primoravana da prisustvuju službama u baptističkoj crkvi, jer su članovi fondacije pripadnici te crkve. Ukoliko bi deca odbila da idu dobijala bi užasne batine. Do sada je petoro dece dalo iskaz o jezivom nasilju koji su preživeli.

Rumunski mediji pišu da je većina donacija stizala iz inostranstva.

Do sada su uhapšene tri osobe, a protiv troje je pokrenuta istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading