VRATILA SE ŽENA ZLO, TRAŽI UNIŠTENJE RUSA

Autor: I. ŽIGIĆ

Svet

12.04.2018

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt, jedan od najvećih zagovornika zločinačkog bombardovanja SR Jugoslavije 1999, okomila se na Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, za koje poručuje da ih treba uništiti.

Foto: Tanjug/AP
RADILA ZA KLINTONA Državna sekretarka SAD od 1997. do 2001.

Naime, Olbrajtova je na promociji svoje knjige "Fašizam: Upozorenje" u Njujorku, komentarišući navodne napade sirijskog predsednika Bašara el Asada na sopstveni narod, ocenila da je to ratni zločin koji Rusija očigledno podržava, te da zato i nju treba kazniti.

- Ono što nam treba jeste strategija. Ne možemo samo početi da bacamo bombe, ali svakako treba vojno da odgovorimo. Asad ubija svoje ljude, u to nema sumnje, a Rusija je saučesnik - poručila je ona.

Takav stav žene koja je bez savesti naredila ubijanje srpske dece nije nikoga iznenadio, pa mediji podsećaju na njen čuveni komentar iz 1996. da je smrt više od pola miliona iračke dece, kao posledica sankcija, "bila vredna". Takođe, još više Iračana je umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolisale dok je upravo Olbrajtova bila u vrhu američke administracije, a na dušu joj se stavlja i sprečavanje odlučnije akcije UN kojom bi se sprečio genocid u Ruandi 1994.

Izviždali je i nazvali ratnim zločincem: "Marš iz Njujorka, treba da odgovaraš za genocid"

Koliko je omražena i u sopstvenoj državi, najbolje govori događaj od pre dve godine kada su studenti i nastavno osoblje koledža u Kaliforniji protestovali zbog toga što je držala govor na ceremoniji dodele diploma. Kako su objasnili tada, bili su revoltirani time što "ratni zločinac" govori na ceremoniji.

Sličan događaj, čak većih razmera, dogodio se i juče upravo na promociji knjige tokom koje je pozvala na uništenje Rusije. Demonstranti u publici su, naime, prekinuli predstavljanje knjige uzvicima da je Olbrajtova ratni zločinac, krivac za genocid na Bliskom istoku i smrt još nepoznatog broja civila, među kojima najmanje 5.000 dece. Demonstranti su isticali i plakate sa sličnim porukama, tražeći da "žena zlo" ode iz Njujorka jer nije dobrodošla, kao i da treba da odgovara za genocid.

Podsetimo, Olbrajtova je bila državna sekretarka SAD od 1997. do 2001, u vreme administracije Bila Klintona.

Evo koga je ostavila na cedilu
AMERIKA nalazi se na čelu potencijalnog vojnog saveza protiv sirijskog predsednika Bašara el Asada, kog je ambasadorka SAD u UN Niki Hejli nazvala čudovištem optužujući ga za hemijski napad nad sopstvenim stanovništvom u Dumi u subotu: "Istorija će zabeležiti da je Rusija odabrala da zaštiti to čudovište, a ne život sirijskog naroda"
FRANCUSKA predsednik Emanuel Makron naveo je kako čvrsto stoji uz one koji veruju da je Asad glavni krivac za stradanje civila u Siriji, a juče je dodao da će u narednih nekoliko dana doneti odluku o eventualnoj vojnoj akciji na sirijsku zemlju. On je ipak naglasio kako bi mete udara francuske vojske bila pre svega postrojenja gde se u Siriji navodno proizvodi hemijsko oružje
SAUDIJSKA ARABIJA prestolonaslednik princ Muhamed bin Salman razgovarao je s francuskim predsednikom Makronom i naveo kako njegova zemlja, koja inače godinama "ratuje" sa Sirijom, možda takođe bude uključena u vazdušne napade na tu zemlju "ukoliko najveći saveznici Francuska i SAD to budu zahtevali od nje"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
fasizam na americki nacin

12.04.2018 05:54

O fasizmu najbolje pisu sami fasisti. Cudno da su tu istu babetinu Srbi spasavali od nemackog fasizma da bi zgodinama sama prevazisla i samog Hitlera. Za takve osobe ne postoji toliko ruzna rec koja bi ih opisala, nit recju nit slikom ih ne mozes opisati. Satan u babetini muskobanjstog tela, kako je od milja zovu, majka politicke prostitucije. Bog neka joj po delima sudi.