UKRAJINCI UPALI U ZAMKU! Rusi izvršili GENIJALAN manevar kod Harkova, ko se spasio, spasio se! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.06.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Docenko ističe da je povlačenje bilo masovno, te da su pokušavali da podignu uporišta

UKRAJINCI UPALI U ZAMKU! Rusi izvršili GENIJALAN manevar kod Harkova, ko se spasio, spasio se! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ Hindustan Times

U početnoj fazi ofanzive ruskih snaga u proleće ove godine, jedinice Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova su se našle u mnogobrojnim "mini-kotlovima".

Kiril Docenko, vojnik 415. Posebnog streljačkog bataljona Oružanih snaga Ukrajina, koji je zarobljen od strane ruske vojske, izneo je svoje iskustvo, ističući nedostatak podrške teške tehnike i protivbaterijske borbe tokom ovih događaja.

Povlačenje na druge položaje

Prema rečima Docenka, uprkos naređenju komande da se zauzme perimetarska odbrana, većina jedinica Oružanih snaga Ukrajine počela je da se povlači na druge položaje, što ih je dovelo do situacije da završe u "mini-kotlovima".

Docenko ističe da je povlačenje bilo masovno, te da su pokušavali da podignu uporišta radi podrške odbrane, ali da je sve bilo loše organizovano.

Docenkovo iskustvo

Sam Docenko je bio ranjen i zarobljen tokom ovih događaja. On ističe da je situacija bila jasna, te da su svi bili svesni šta se dešava, ali da nije bilo efikasne podrške u borbi protiv ruskih trupa.

Njegovo iskustvo pruža uvid u izazove sa kojima su se suočavale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u ovoj fazi sukoba.

Ovo iskustvo pruža uvid u kompleksnost situacije na terenu tokom ruske ofanzive u proleće ove godine i izazove sa kojima su se suočavale jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading