UDARNO! Amerika donela odluku: Stejt department uveo sankcije Izraelcima!

Autor:

Svet

14.06.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuto je da Sjedinjene Američke Države neće više tolerisati akte sabotaže i nasilja

UDARNO! Amerika donela odluku: Stejt department uveo sankcije Izraelcima!

Foto: shutterstock

Stejt department je danas zvanično uveo sankcije prema izraelskoj ekstremističkoj grupi "Cav devet".

Razlog za ove mere je, prema saopštenju Stejt departmenta, su napori izraelske grupe da spreče isporuku humanitarnu pomoć u Pojas Gaze.

Ovakve akcije su se sprovodile mesecima, uključujući blokadu puteva duž rute od Jordana do Gaze, ponekad i na nasilan način.

Ovo je dovelo do pljačkanja i paljenja dva kamiona koji su prevozili humanitarnu pomoć namenjenu Pojasu Gaze, što je dodatno pogoršalo već tešku humanitarnu situaciju u tom području.

Delovanje grupe "Cav devet"

Grupa "Cav devet" povezana je sa izraelskim vojnim rezervistima i jevrejskim naseljenicima na Zapadnoj obali.

Njihove aktivnosti su usmerene ka sprečavanju prolaska humanitarne pomoći kroz Izrael i Zapadnu obalu ka Gazi, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost međunarodne zajednice.

Reakcija Stejt departmenta

U saopštenju Stejt departmenta istaknuto je da Sjedinjene Američke Države neće tolerisati akte sabotaže i nasilja usmerene na neophodnu humanitarnu pomoć.

Takođe se naglašava da je vlada Izraela odgovorna za osiguravanje bezbednosti humanitarnih konvoja koji prolaze kroz Izrael i Zapadnu obalu na putu ka Gazi.

Ove sankcije predstavljaju jasan signal da međunarodna zajednica ozbiljno shvata situaciju u Pojasu Gaze i spremna je da preduzme konkretne korake kako bi se osigurala neometana dostava humanitarne pomoći civilima koji su u tom području suočeni sa teškom situacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading