ŠEF PENTAGONA OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA KOD HARKOVA! Hoće li ruska vojska probiti odbranu Ukrajinaca? (VIDEO)

Autor:

Svet

13.06.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska je pokrenula snažnu ofanzivu u pravcu Harkova i uspela je da osvoji značajne teritorije na severoistoku uz granicu

ŠEF PENTAGONA OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA KOD HARKOVA! Hoće li ruska vojska probiti odbranu Ukrajinaca? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Američki ministar odbrane, Lojd Ostin, izneo je svoje zapažanje o situaciji u oblasti Harkova, ističući da se rusko napredovanje usporava, a linija fronta stabilizuje.

On je naglasio da je pre nekoliko nedelja postojala zabrinutost da će ruske snage ostvariti značajan napredak na frontu kod Harkova, ali je ocenio da je rizik od tog scenarija u budućnosti mali.

Foto: Tanjug/AP

Lojd Ostin

Ograničenja za Kijev u upotrebi doniranog oružja

Osim toga, Lojd Ostin je takođe naveo da su neki saveznici ukinuli ograničenja Kijevu na upotrebu doniranog oružja na ruskoj teritoriji.

Ova odluka može imati značajan uticaj na dinamiku sukoba i ravnotežu snaga u regionu.

Sastanak ministara odbrane NATO-a u Briselu

Ove izjave ministra odbrane su usledile na marginama sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu. Očigledno je da je situacija na istoku Ukrajine bila jedna od ključnih tema razgovora, s obzirom na značajno regionalno i globalno značenje sukoba.

Stabilizacija fronta kod Harkova

Stabilizacija fronta kod Harkova predstavlja značajan preokret u dinamici sukoba.

Ovo može imati dalekosežne posledice po tok ratnih dejstava, ali i geopolitičku situaciju u regionu.

Rizik od daljeg napretka ruskih snaga

Iako je Lojd Ostin izrazio optimizam u vezi sa smanjenjem rizika od značajnog napretka ruskih snaga kod Harkova, važno je pažljivo pratiti dalji razvoj situacije i eventualne promene u strategiji i taktici uključenih strana.

Ukidanje ograničenja za Kijev u upotrebi oružja na ruskoj teritoriji predstavlja dodatni element koji može uticati na tok sukoba i odnose između zaraćenih strana.

Ovo otvara pitanje budućih dinamika sukoba i geopolitičkih odnosa, i zahteva pažljivo sagledavanje svih relevantnih faktora.

Na kraju, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će se ova stabilizacija fronta kod Harkova zadržati ili možda doći do novih iznenađujućih preokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading