Oluja paralizovale aerodrom u popularnom letovalištu! Pista poplavljena, avioni u vodi!

Autor:

Svet

11.06.2024

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja je dovela do potpunog prekida svih aktivnosti na aerodromu Son Sant Hoan, trećem po veličini u Španiji, zbog "nemogućnosti bezbednog obavljanja operacija", saopštio je operator Aena.

Oluja paralizovale aerodrom u popularnom letovalištu! Pista poplavljena, avioni u vodi!

Foto: youtube.com

Jake kiše paralizovale su danas aerodrom na španskom ostrvu Majorka, preneli su lokalni mediji. U izveštajima se navodi da se voda slivala sa plafona aerodromske zgrade, a avioni su bili prizemljeni na poplavljenim pistama aerodroma u Palmi, glavnom gradu ovog španskog ostrva.

Oluja je dovela do potpunog prekida svih aktivnosti na aerodromu Son Sant Hoan, trećem po veličini u Španiji, zbog "nemogućnosti bezbednog obavljanja operacija", saopštio je operator Aena, prenosi Rojters.

Aerodrom je aktivirao svoj plan za vanredne situacije, a letovi za Majorku privremeno su preusmereni na alternativne aerodrome, izjavio je španski ministar saobraćaja Oskar Puente. On je na društvenoj mreži Iks objavio da aerodrom ponovo počinje sa operacijama odmah kada prođe kišni talas.

Podsećamo, u nedavnom urušavanju dvospratne zgrade na španskom ostrvu Majorka poginuli su muškarac iz Senegala (33), jedna žena iz Španije (44) i dve žene iz Nemače starosti 20 i 30 godina, saopštila je španska policija.

Prethodno je saopšteno da su najmanje četiri osobe poginule, a da je 16 povređeno kada se urušio pod prvog sprata dvospratne zgrade u glavnom gradu Majorke, Palmi, gde je su proglašena tri dana žalost, prenosi Pais.

Lokalni mediji su javili da se u zgradi nalazio restoran "Medusa Beach Club", a vatrogasna služba je navela da je moguć razlog za pad terase prevelika težina na njoj, a na kojoj su, prema televiziji IB3, ljudi plesali.

Portparol lokalne policije rekao je novinarima da se istražuje uzrok urušavanja.

Španski premijer Pedro Sančez uputio je saučešće porodicama nastradalih i istakao da je vlada spremna da pošalje svu potrebnu pomoć.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading